FOLLOW US: facebook twitter

Διεκδίκησαν λύσεις για Ποτόκι και Αλφειό: Οι τοπικές κοινωνίες πήραν θέση για το σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα των δεματοποιημένων απορριμμάτων

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

Λύση στο πρόβλημα της παραμονής τόνων δεματοποιημένων σκουπιδιών στο Ποτόκι και δράσεις για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού κάλλους του Αλφειού ποταμού, διεκδίκησαν τα Συμβούλια Κοινοτήτων Πύργου, Επιταλίου Βαρβάσαινας και Κολιρίου, στη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποίησαν στο Επιτάλιο παρουσία δεκάδων πολιτών.

Παρουσία του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του αντιδημάρχου Γιάννη Παπαδημητρίου, τα μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων εξέφρασαν την ανάγκη απομάκρυνσης των δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Ποτόκι, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή για τον τρόπου που προτίθεται να χειριστεί το σοβαρό περιβαλλοντικό αυτό ζήτημα. Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Τ.Κ. Πύργου Σπύρος Σιδηροκαστρίτης μίλησε για τη μόλυνση της περιοχής και αναρωτήθηκε αν ισχύουν τόσα χρόνια μετά οι περιβαλλοντικοί όροι. «Αν έχουν λήξει, κινδυνεύουμε; Δεν πρέπει να παρθούν δείγματα από την περιοχή σήμερα; Να γίνουν μετρήσεις ώστε να δούμε από τι ακριβώς κινδυνεύουμε…» είπε και πρότεινε τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για όλη την περιοχή του Δέλτα του Αλφειού.

Την ανάγκη, επιστημονικής αντιμετώπισης του θέματος και άμεσης επίλυσης του, επισήμανε ο Δήμαρχος Πύργου υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν έγιναν πολλές κουβέντες για το θέμα από ειδικούς χωρίς πτυχία και πως ήδη έχει συζητήσει με τον Πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τον Ηλείο Ανδρέα Μπουντουβή ενώ εκκρεμεί και ραντεβού με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη που γνωρίζει καλά το θέμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης τοποθετήθηκαν για το θέμα αρκετοί συμμετέχοντες ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών προστασίας και ανάδειξης του φυσικού κάλλους του ποταμού Αλφειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος