FOLLOW US: facebook twitter

Έργα 27 εκατ. ευρώ με… τρεις μηχανικούς

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το 2023

-Την παραγωγικότητα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών εξήραν ο δήμαρχος Γ.Λέντζας και ο αντιδήμαρχος Δ. Κεκάτος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 27,6 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το 2023, παρότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών διαθέτει όλους κι όλους τρεις μηχανικούς. Η πλειονότητα των έργων είναι συνεχιζόμενα, δηλαδή η εκτέλεσή τους έχει ξεκινήσει το 2022 ή και προγενέστερα.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Κεκάτος, οι μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων την τελευταία 10ετία και η αντικειμενική αδυναμία συγκέντρωσης ίδιων πόρων, εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ενσωμάτωση νέων έργων, ιδιαίτερα σε έργα «συντηρήσεων των υποδομών» από «Ίδια Έσοδα».

«Η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος γίνεται μόνο από εξασφαλισμένες πιστώσεις για το 2023 (…) Η κατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας από άποψη δυναμικού, σε ότι αφορά τις ειδικότητες αλλά και τον αριθμό των στελεχών (υπηρετούν μόνο τρεις μηχανικοί, για τα τρία τμήματα της Διεύθυνσης και για τα δύο αυτοτελή γραφεία Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας), παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις», ανέφερε σημειώνοντας ότι παρά τις ελλείψεις, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών συνέταξε πέρυσι 95 μελέτες για τον Δήμο και για τα διάφορα Νομικά Πρόσωπα και 85 πρόπερσι.

«Ο Δήμος μας έχει εντάξει, εκτελεί και πρόκειται να εκτελέσει έργα χρηματοδοτούμενα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. LEADER, ΕΠΕΡΑΑ κλπ), συνολικού Π/Υ περίπου 26 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την Υπηρεσία μας μία εκ των παραγωγικότερων Τεχνικών Υπηρεσιών, τόσο στην ωρίμανση, ένταξη, όσο και στην εκτέλεση έργων», κατέληξε.

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου παρόλο τις σημαντικές ελλείψεις στη στελέχωσή τους, και την έλλειψη τεχνικών υποδομών, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και ανέπτυξε τους στόχους του Δήμου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, παρόλο αυτά θα το ψηφίσει. Ο κ. Καπώνης επισήμανε την παντελή αδιαφορία της μείζονος αντιπολίτευσης και των προέδρων των Κοινοτήτων, ψηφίζοντας το πρόγραμμα. Ο κ. Μανιάς δήλωσε ότι ψηφίζει και αυτός.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Μέλισσας, Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, εξήρε το ρόλο των Προέδρων λέγοντας ότι πρέπει να αναγνωρίζεται η δυσχερή θέση αυτών αφού δέχονται όλα τα παράπονα χωρίς να έχουν στην ουσία καμία δυνατότητα, κάνουν τεράστια προσπάθεια. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λεχαινών κ. Παναγιώταρος Διονύσιος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος είναι το μάτι και το αυτί κάθε Κοινότητας. Το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος