FOLLOW US: facebook twitter

Γραφείο Εξυπηρέτησης εργατών γης στο Τραγανό

Ημερομηνία: 06-03-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές

Σημαντική πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των αγροτών που στις καλλιέργειές τους απασχολούν εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, ανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, την οποία και ανακοίνωσε στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. AshudAhmed,στη διάρκεια πολύωρης εγκάρδιας συνάντησηςπου είχαν το Σάββατο το πρωί στο Δημαρχείο της Γαστούνης.

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος ανακοίνωσε στον Πρέσβη την απόφασή του για δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης στο Δημαρχείο Τραγανού όπου θα απευθύνονται οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και θα υποβάλλουν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα απαιτούμενα δικαιολογητικάστο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδος και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές για τη μετανάστευση. Τονίζεται ότι η διαδικασία δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργάτες οι οποίοι μέχρι σήμερα πληρώνουν αρκετά ευρώ για κάθε αίτηση.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον συνεχάρη για την «υπέροχη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία του η οποία είναι ενδεικτική του πραγματικού ενδιαφέροντός του για την αγροτική δραστηριότητα στον Δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος , όπως και στην προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη, τόνισε την ανάγκη κατασκευής εργατικών κατοικιών με στόχο την αξιοπρεπή διαμονή των αλλοδαπών εργατών γης, σε δημοτικές εκτάσεις εκτός αστικού ιστού ή σε εκτάσεις του Δημοσίου, με επένδυση μέσω ΣΔΙΤ. «Αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και αυτό οφείλουμε να τους το εξασφαλίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές, αφού εξέφρασε την θλίψη του για τη σιδηροδρομική τραγωδία (μεταξύ των νεκρών υπήρχε και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές), προσκάλεσε τον Δήμαρχο Πηνειού να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα ενώ ο κ. Ανδρέας Μαρίνος προσκάλεσε τον Πρέσβη στα Ανθεστήρια , την δεκαήμερη εορτή που θα πραγματοποιηθεί μετά από χρόνια στο Δήμο Πηνειού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μαφρέδας, Γιώργος Κολοκατίνης, Γιάννης Καραμπίνης, Σίμων Μάλλιαρης, η τοπική σύμβουλος κ. Β. Κατσανάκη και συνεργάτες του Δημάρχου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος