FOLLOW US: facebook twitter

Eπιχείρηση «καθαρές παραλίες» στον δήμο Ήλιδας – Ξεκινούν εργασίες με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ημερομηνία: 13-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

Τον καθαρισμό των παραλιών δρομολογεί η δημοτική αρχή Ήλιδας, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες κατά μήκος των παραλιών που είναι στα γεωγραφικά όρια του δήμου, από τα Σαβάλια έως τα Δουνέικα, απόσταση περίπου 9 χλμ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Βασίλης Ζαχαρόπουλος,  στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της εικόνας του δήμου, πρέπει να γίνει καθαρισμός της παραλίας. Στην εργασία αυτή περιλαμβάνεται η απομάκρυνση κάθε είδους υλικού (όπως ξύλα, πλαστικά, χαρτιά, γυαλιά,μεταλλικά αντικείμενα, βαριά αντικείμενα, κ.λ.π.).Επειδή ο δήμος έχει πολύ μεγάλη έκταση και δεν διαθέτει το απαιτούμενο και επαρκέςπροσωπικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, είναι αδύνατον να εκτελεστούν οι εργασίες αυτές από το Φορέα, κατά συνέπεια είναι αναγκαίο να ανατεθούν σε ιδιώτες εργολάβους  και ναεκτελεστούν άμεσα.

Ο σχετικές υπηρεσίες (αντικείμενο-περιοχές- θέσεις- προϋπολογισμός) περιγράφονται σε μελέτη που έχει υλοποιηθεί για αυτόν τον λόγοαπό τη Διεύθυνση Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, προϋπολογισμού 5.890 ευρώ. .

Η ανάθεση θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/16 περί Δημοσίων Συμβάσεων και Έργων  και η δαπάνη θα καλυφθεί από τον Κ.Α.: 35.6262.00007 «Καθαρισμός Παραλιών», πρόταση που ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος