FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή-καταπέλτης για την άρδευση από το φράγμα Πηνειού από καλλιεργητή του Κάμπου προς τον ΓΟΕΒ και την Περιφέρεια

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την αντίθεσή του στην παροχή νερού για άρδευση στη Δυτική Αχαΐα εξέφρασε με επιστολή του ο αγρότης καλλιεργητής της περιοχής του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Γιώργος Καραθανάσης, κάνοντας λόγο για εγκληματική απόφαση εκ μέρους του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ο Ο κ. Καραθανάσης ανέφερε ότι το φράγμα είναι στη χειρότερη κατάσταση εδώ και δεκαετίες, καθώς έχει ελάχιστο νερό και κινδυνεύει η ερχόμενη καλλιεργητική περιόδος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια καταλογίζει ανευθυνότητα σε όσους αποφάσισαν να χορηγήσουν νερό στη Δυτική Αχαΐα δίχως να συμβουλευτούν τον ΤΟΕΒ και τους αγρότες της περιοχής.

«Ξέρουν όλοι ότι στο νερό του φράγματος στηρίζονται όλες οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής μας. Η αρδευτική περίοδος έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Χωρίς όμως να το σκεφτούν κάποιοι αποφάσισαν να ανοίξουν το φράγμα και να δώσουν το ελάχιστο νερό σε μεμονωμένους καλλιεργητές στην Αχαΐα. Η Περιφέρεια και ο ΓΟΕΒ, χωρίς να υπολογίσουν τους αγρότες και τους καλλιεργητές της περιοχής μας, ενώ ξέρουν ότι με αυτήν την πράξη τους καταδικάζουν και με ανεύθυνο τρόπο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, αδειάζουν και το ελάχιστο νερό που έχει απομείνει. (…) Γνωρίζουν ότι αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε καθημερινά με τόσες δυσκολίες και δεν το υπολογίζουν καθόλου», επισημαίνει και ζητά να πληροφορηθεί τα αποθέματα νερού στο φράγμα και αν επαρκούν για το μέλλον.

«Να απαντήσουν άμεσα αν έχει το φράγμα νερό για να δώσουμε και στην Αχαΐα και πόσα κυβικά νερό έχει. Ξέρουν ότι δεν περισσεύει. Ξέρουν ότι μας καταστρέφουν αλλά το κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο κάνουν ζημιά στην Ηλεία, στην περιοχή μας, σε όλους μας. Εμείς πληρώνουμε ακριβά την άρδευση και έπρεπε να το ξέρουν. Είμαστε καλλιεργητές βαμβακιού και καλαμποκιού. Πώς θα ποτίσουμε την επόμενη περίοδο; Έχουμε περιβόλια με πορτοκάλια και μανταρίνια που έχουν ανάγκη αυτήν την περίοδο για νερό, αλλά δεν απαιτήσαμε να ανοίξει το φράγμα για να ποτίσουμε. Έχουν την ευθύνη για την καταστροφή που θα έρθει. Επιτέλους ας σκεφτούν την Ηλεία με τους αγρότες της», καταλήγει στην επιστολή του ο κ.Καραθανάσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος