FOLLOW US: facebook twitter

Τον Ιούλιο του 2021 η λειτουργία του εργοστασίου απορριμμάτων

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Τρίμηνη παράταση λόγω της πανδημίας από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας

Στις 12 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να τεθεί και επισημα σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τη λειτουργία του αναδόχου και κατ’επέκταση την πρόοδο των εργασιών. Όπως ανέφερε σε έγγραφη ενημέρωση προς τον δήμο Ήλιδας η κοινοπραξία, η ανάγκη για προστασία των εργαζομένων τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν την περασμένη άνοιξη στη βόρεια Ιταλία και στη Γερμανία δημιούργησαν αρνητική προδιάθεση σε εργαζόμενους και υπεργολάβους να έρθουν στην Ελλάδα και να διεκπεραιώσουν προγραμματισμένες εργασίες με συνέπεια την καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη του έργου.

Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε η μετάθεση της προγραμματισμένης ημερομηνίας διαθεσιμότητας υπηρεσιών για τη 12η Ιουλίου 2021, δηλαδή 181 ημέρες πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας διαθεσιμότητας υπηρεσιών  για τη μονάδα  επεξεργασίας απορριμμάτων, με αντίστοιχη τροποποίηση των Συμβατικών Τευχών και Παραρτημάτων στα οποία γίνεται σχετική αναφορά, καθώς και τη μετάθεση της Ημερομηνίας Λήξης της Σύμβασης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Τα αιτήματα της αναδόχου εταιρείας τέθηκαν προς συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα και με την εισήγηση του δημάρχου Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δεκτό το αίτημα της κοινοπραξίας για τη μετάθεση της προγραμματισμένης ημερομηνίας διαθεσιμότητας υπηρεσιών για τη 12η Ιουλίου 2021, ωστόσο απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα για την παράταση της σύμβασης, διότι δεν έχει έρεισμα στις διατάξεις της Σύμβασης Σύμπραξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος