FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες φράουλας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 24-11-2020 | Συντάκτης:
Αν και μικρές ακόμα οι ποσότητες η ροή των εξαγωγών προς το παρόν είναι ομαλή

Με μικρές ποσότητες ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών φράουλας στα φραουλοχώραφα της Ηλείας. Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ που όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στον Ηλειακό Κάμπο κ. Φώτης Κυριαζής, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής υπάρχει καλή ροή των εξαγωγών αλλά είναι μικρές οι ποσότητες.

«Το πρόβλημα θα φανεί από τον Μάρτιο, που έχουμε τις μεγάλες ποσότητες φράουλας. Πέρσι εκείνη την περίοδο είχαν πρόβλημα οι εξαγωγές και έμειναν απούλητες κάποιες ποσότητες», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, παραγωγός και εξαγωγέας φράουλας στη Νέα Μανωλάδα, επισημαίνει ότι «αυτή την εποχή συγκομίζεται η ποικιλία Φορτούνα που είναι πρώιμη. Οι τιμές και η ροή των εξαγωγών είναι ομαλή για την εποχή. Οι ποσότητες είναι μικρές ακόμη. Από τα τέλη Δεκεμβρίου που θα αρχίσουν να συγκομίζονται μεγάλες ποσότητες θα δούμε την πορεία της ζήτησης και των τιμών. Η φράουλα είναι αποκλειστικά εξαγώγιμο προϊόν. Μόλις περίπου το 4% της παραγωγής απορροφάται από την ελληνική αγορά. Πέρσι υπήρξαν κάποια προβλήματα στις εξαγωγές όταν είχαμε το τοπ της παραγωγής. Φέτος ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα πάει η ζήτηση στις καταναλωτικές αγορές».

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Καραχάλιος, Γραμματέας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ήλιδα», δηλώνει ότι «εδώ και περίπου 20 ημέρες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών φράουλας. Ο καιρός δεν δημιούργησε προβλήματα στην καλλιέργεια. Μέχρι στιγμής η συγκομιδή εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, οι ποσότητες δεν είναι μεγάλες και η ροή των εξαγωγών γίνεται ομαλά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος