FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη στα σχολεία ειδικής αγωγής για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ από τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ η χθεσινή και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο, επέλεξαν και επισκέφθηκαν τις δυο δομές ΣΜΕΑ της Ηλείας. Αρχικά επισκέφτηκαν το ΕΕΕΕΕΚ (ειδικό εργαστήριο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) στη περιοχή Βυτινείκων, μίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου και συζήτησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν με βασικό θέμα την κτηριακή υποδομή του σχολείου η οποία είναι σε προβληματική κατάσταση. Από άποψη στελέχωσης σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής το σχολείο βρίσκεται  σε πολύ καλό σημείο και δεν υπάρχουν ελλείψεις. Μαζί με τη διευθύντρια κα Αγγελική Πετρόγιαννη και τους εκπαιδευτικούς γεωπονίας επισκέφτηκαν το θερμοκήπιο της μονάδας και τα παιδιά τους πρόσφεραν μαρούλια και κρεμμυδάκια που είχαν φυτέψει και περιποιηθεί μόνα τους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ΕΝΕΕΓΥΛ ( Ενιαίο ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι μαθητές. Η διευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Δρακοπούλου ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν. Και εδώ τα προβλήματα έχουν σχέση με τις κτηριακές υποδομές. “Πρέπει ο Δήμος Πύργου να αναλάβει πρωτοβουλίες να βελτιωθούν  άμεσα οι ήδη υπάρχουσες υποδομές και να αρχίσει η προσπάθεια για μεταστέγαση ή δημιουργία νέων κτηρίων” τόνισε ο κ. Φωτεινόπουλος και με την ευκαιρία των επισκέψεων του, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που υπηρετούν σε αυτά τα σχολεία για τις υπηρεσίες και τη φροντίδα που προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος