FOLLOW US: facebook twitter

Δραστηριότητες για την 3η Δεκεμβρίου από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία υλοποιήθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Πύργου, εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες & τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία:

  1. Προβολή ταινίας μικρού μήκους «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ» για κατανόηση των δυσκολιών στις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία
  2. Κατασκευή κολάζ με θέμα: «Όλοι Διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι»
  3. Ανατροφοδότηση & συζήτηση των μαθητών/τριών στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς, για ανάλυση και ανάπτυξη των εντυπώσεων & των πληροφοριών που προέκυψαν από τις παραπάνω δράσεις.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με ιδιαίτερη χαρά και ομαδικότητα συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις. “Όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η γνώση της διαφορετικότητας από μικρή ηλικία και η εξοικείωση με αυτή, προάγει την αποδοχή της και την επίδειξη σεβασμού προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι αναγκαίο να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι ως κοινωνία έχουμε την ευθύνη να εξασφαλιστεί η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στη μάθηση & η ισότιμη πρόσβαση των Αμεα στην εκπαίδευση, καθώς και η μετέπειτα ομαλή ενταξιακή πορεία τους στην ενήλικη ζωή με αυτονομία και αξιοπρέπεια” επισήμαναν η Διευθύντρια Αγγελική Πετρόγιαννη και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος