FOLLOW US: facebook twitter

«Επιλογή σταθερότητας η Νέα Δημοκρατία»

Ημερομηνία: 26-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος
«Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μια ξεκάθαρη βούληση και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου»

Για απόθεμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της Ν.Δ.  που μέτρησε στην πορεία προς τις εκλογές και στην ψήφο των πολιτών, έκανε λόγο ο επανεκλεγείς πρώτος βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος  τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί  μια επιλογή σταθερότητας,  προκειμένου  να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της.

Στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “ALERT” και στο ραδιόφωνο  “LETRINA FM”, ο βουλευτής Ηλείας αναφέρθηκε στα όσα σημαντικά πέτυχε η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, παρά τις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, καθώς επίσης και στο νέο πρόγραμμα για την ερχόμενη τετραετία, το οποίο χαρακτήρισε ως αρκετά μετρημένο και χωρίς υπερβολικές εξαγγελίες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος,  το 2019 η κυβέρνηση της Ν.Δ. πέτυχε πολύ θετικά  πράγματα για την Ελληνική οικονομία, όπως μείωση φόρων και εισφορών,  παρά το γεγονός,  πως είχε  να αντιμετωπίσει  την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και  να ενισχύσει  τις ένοπλες δυνάμεις και την αμυντική πολιτική της χώρας.

Όσον αφορά εξάλλου  το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε προεκλογικά η Ν.Δ., ο βουλευτής Ηλείας ανέφερε πως είναι πολύ κοστολογημένο και  ανέρχεται σε περίπου 9 δις,  ασύγκριτα μικρότερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποσχόμαστε για παράδειγμα ένα τέλος επιτηδεύματος το οποίο σταδιακά θα καταργείται, επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους τα οποία θα αφορούν τη γέννηση παιδιών, αύξηση του μισθολογίου και των δημοσίων υπαλλήλων, σταδιακά για όλο το δημόσιο τομέα και  σταθερή αύξηση των συντάξεων από 1-1-2024.Είναι ένα πρόγραμμα αρκετά μετρημένο χωρίς υπερβολικές εξαγγελίες θα έλεγα και  αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι συνθήκες της οικονομίας το επιτρέψουν, θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Για  παράδειγμα οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι θετικές όσον αφορά τα έσοδα από  τον τουρισμό, η ανάκτηση  της επενδυτικής βαθμίδας θα οδηγήσει σε μειωμένο κόστος δανεισμού και για το δημόσιο και για τους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα οδηγήσει σε μία αύξηση της κατανάλωσης και της παραγωγικότητας και άρα σ’ ένα πολύ ευνοϊκό  κλίμα στην οικονομία, το οποίο θα μας επιτρέψει να πάμε ακόμα καλύτερα απ’ αυτά που υποσχεθήκαμε» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Ισχυρή  αυτοδυναμία»

Αναφορικά με  το ζήτημα της αυτοδυναμίας κατά τις ερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, αρχικά ο βουλευτής Ηλείας  δήλωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δείχνει ότι είναι μια ξεκάθαρη βούληση των πολιτών για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. με ορίζοντα τετραετίας.

«Είναι μια επιλογή σταθερότητας για να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το αποτέλεσμα θα αποτυπωθεί και στις κάλπες της  25ης Ιουνίου. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών που προβλέπεται στο Σύνταγμα, αλλά εγώ δεν θεωρώ καθόλου πιθανό ότι οι Έλληνες πολίτες θα διαφοροποιηθούν,  σε σχέση με αυτή την επιλογή. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα βλέπαμε ότι οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια ξεκάθαρη εικόνα  ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και  το πρόγραμμα της Ν.Δ. κι έδειχναν διαρκώς μια αυξητική τάση. Αυτό πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί ακόμα πιο ξεκάθαρα και δυνατά στις 25 Ιουνίου,  γιατί ακριβώς χρειάζεται  η αυτοδυναμία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Νικολακόπουλος άσκησε κριτική στην απλή αναλογική, λέγοντας πως δεν οδηγεί στη σταθερότητα και θα μπορούσαμε  να έχουμε απευθείας ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής και να μην μπούμε έστω και αυτό το μήνα σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. που διαμορφωθεί  την 25η Ιουνίου θα είναι ισχυρή και θα έχει μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αναφερόμενος εξάλλου στην αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι  επένδυσε στην καταστροφή και έλεγε όχι σε όλα, ακόμα και  στις αμυντικές δαπάνες κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που σε κάποιες περιπτώσεις ψήφισε θετικά. «Δεν νοείται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο να μιλάει για ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία, όταν οι Έλληνες πολίτες έχουν εκφραστεί με αυτό τον τρόπο.
Τη λαϊκή βούληση δεν την εκφράζει ο κ. Τσίπρας, αλλά οι Έλληνες πολίτες με την ετυμηγορία τους. Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η Ν.Δ., αλλά αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μια ξεκάθαρη βούληση και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου» τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος