FOLLOW US: facebook twitter

Επέκταση προγραμματικής σύμβασης για την επέκταση του ΧΥΤΥ

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:

Μεταξύ του δήμου Ήλιδας και του ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Επεκτείνεται και τροποποιείται η προγραμματική σύμβαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας με τον δήμο Ήλιδας της δημοπράτησης της επέκτασης του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, προκειμένου να προσδιοριστεί η χρονική περίοδος λειτουργίας καθώς και η εκτιμώμενη αξία του έργου.

Ο ΦΟΔΣΑ προγραμματίζει την υλοποίηση της επέκτασης του ΧΥΤΥ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία νέας λεκάνης έκτασης 37,5 περίπου στρεμμάτων, μονάδα συλλογής και διαχείρισης των παραγόμενων από το ΧΥΤ στραγγισμάτων, δίκτυο διαχείρισης όμβριων υδάτων, δίκτυο συλλογής βιοαερίου και πυρσό καύσης, καθώς και λοιπά έργα υποδομής.

 Στη νέα λεκάνη θα μεταφέρεται και θα διατίθεται το μη αξιοποιήσιμο κλάσμα από τη Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, τη Μονάδα Αναερόβιας Χώνευσης και τη Μονάδα Αερόβιας Βιολογικής Επεξεργασίας – Κομποστοποίησης.

Ο προϋπολογισμός για την μελέτη και κατασκευή του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 11.850.000,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πιστώσεις Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ο Προϋπολογισμός για την 7ετή λειτουργία του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.709.566,70 € Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Στην περίπτωση εφαρμογής του δικαιώματος προαίρεσης ο συνολικός Προϋπολογισμός για την λειτουργία (12ετή) του έργου ανέρχεται στο ποσό των 6.359.257,20 € Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Στη νέα τροποποιημένη σύμβαση περιλαμβάνεται και η λειτουργία του έργου για 7 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον χρονικό διάστημα 5 ετών όσον αφορά την λειτουργία.

Δεδομένου ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας ως δικαιούχου του προς υλοποίηση Έργου, ο δε Φορέας Υλοποίησης διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κ.λπ.) για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, τα συμβαλλόμενα μέρη προβαίνουν, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 100 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στη σύναψη της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης, με την οποία προσδιορίζουν το γενικό πλαίσιο και τους ειδικούς όρους για την εκτέλεση του αντικειμένου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia