FOLLOW US: facebook twitter

Περί αυτοδυναμίας ο λόγος

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι αλλιώς σκέφτεται η κοινωνία κι αλλιώς τα κόμματα. Το ίδιο αποδεικνύεται και σήμερα αν λάβουμε υπόψη τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου ΕΝΑ.

Οι παραδοσιακές ιδεολογικές τοποθετήσεις στην Αριστερά, στο Κέντρο και στη Δεξιά  παραμένουν σταθερές. Κατά συνέπεια και σε αυτές τις εκλογές θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο το ιδεολογικό πρόσημα και το ταξικό στίγμα κάθε κόμματος. Πόσο μάλλον αυτών που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η πόλωση. Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα αποσπάσουν ψηφοφόρους ο ένας από τον άλλον, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους αντιπαθεί σφόδρα το αντίπαλο κόμμα.

Εκείνο όμως που αξίζει να προσεχθεί αφορά το πώς βλέπει το εκλογικό σώμα την επόμενη κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. διεκδικεί την αυτοδυναμία, που κατά κοινή παραδοχή δύσκολα θα επιτευχθεί, το πλεονέκτημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επενδύει στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας.

Όπως και να ‘χει, η προσεχής εκλογική αναμέτρηση αναμένεται σκληρή, άκρως πολωτική στις δεύτερες εκλογές και το κυριότερο, αμφίρροπη σε κάθε περίπτωση. Αυτό οφείλουν να το λάβουν υπόψη τους όλα τα κόμματα και όχι μόνο τα κυβερνητικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος