FOLLOW US: facebook twitter

Επειός Ήλιδας: Υπέρτατες αξίες μας ο αγώνας και η αυτοβελτίωση

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ο Επειός Ήλιδας, εισπράττει την απόφαση της ΚΟΕ να προχωρήσει σε ριζικές τομές στον τρόπο διοργάνωσης των μεγάλων συναντήσεων κολύμβησης στις αναπτυξιακές ηλικίες, αλλά και της αξιολόγησης των μικρών αθλητών. Σε εποχές πολύ δύσκολες, είναι διπλή η χαρά μας να μπορούμε να δουλεύουμε και να δίνουμε τις ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές μας να βελτιώνονται και να θέτουν με τους προπονητές τους υψηλότερους στόχους.

Στον Επειό Ήλιδας, εφόσον μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες, προτεραιότητά μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε την υπέρτατη αξία του αθλητισμού, την αξία της συμμετοχής. Και ιδιαίτερα σε ένα άθλημα όπως η κολύμβηση, σε μια πόλη της περιφέρειας, όπου οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες, πρώτο μας μέλημα είναι η μαζικοποίηση του αθλήματος. Γιατί στον αθλητισμό, πρώτιστη σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, αλλά το να αγαπήσουμε στα πρώτα μας βήματα την άθληση. Να δούμε πόσο υπέροχο είναι να βουτάς μέσα στην πισίνα, να γλιστράς στο νερό και να κολυμπάς, ή να σκοράρεις με τη μπάλα του πόλο.

Ο πρώτος μας στόχος, είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην πισίνα, να βουτήξουν, να μάθουν να ζουν μέσα στο νερό, να γυμνάζονται. Οι διακρίσεις, τα μετάλλια, τα ρεκόρ, είναι πράγματα τα οποία έπονται. Και θα έρθουν μόνο όταν υπάρξει προσπάθεια και αγώνας.

Ωστόσο ακόμα και να μην έρθει η διάκριση, ο πρωταρχικός μας σκοπός, που είναι η επαφή με τον αθλητισμό και η ανακάλυψη των υψηλών ιδανικών του, έχει επιτευχθεί. Και με αυτό τον τρόπο, μαθαίνουμε στους αθλητές μας την αξία της προσπάθειας, καθώς χωρίς αυτή, το όποιο ταλέντο, πολλές φορές, σχεδόν πάντα, δεν είναι αρκετό για να μας οδηγήσει στη νίκη.

Δόγμα μας είναι ότι δεν μπορείς να νικήσεις, αν πρώτα δεν αγωνιστείς και ακριβώς το πρώτο πράγμα που έχουμε χρέος να κάνουμε και να διδάξουμε, είναι η σημασία του να αγωνιζόμαστε, να συμμετέχουμε.

Γι’ αυτό και για τον Επειό, θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις μεγάλες διοργανώσεις τον νεαρών αθλητών και αθλητριών μας, είναι σημαντικότερη και από τα ίδια τα μετάλλια και τις διακρίσεις τα οποία κατέκτησαν ή πρόκειται να κατακτήσουν κάποιοι από αυτούς. Εφόσον πάντα μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες, όπου δεν μπορούν ακόμα οι αθλητές να θεωρηθούν ολοκληρωμένοι αθλητές.

Ερχόμενος ο Επειός στην καθημερινότητα του ηλειακού αθλητισμού από το 2014 όταν και ιδρύθηκε, είχε ως πρώτο μέλημα να γκρεμίσει το «ταμπού» που υπήρχε στον τόπο μας, ότι μόνο η νίκη, μόνο η διάκριση και η υψηλή θέση προβάλλονται, επειδή μόνο αυτά φέρνουν την αναγνώριση και την καταξίωση στα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας. Αυτά και μόνο αυτά και όχι η πραγματική διάσταση του αθλητισμού, ο ίδιος ο αγώνας, είναι στοιχεία τα οποία αποτελούν για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού ολέθριες πρακτικές.

Γι’ αυτό και στον Επειό δίνουμε σημασία στην προβολή του αγώνα, της προσπάθειας και όχι αποκλειστικά της νίκης. Ακριβώς και γι’ αυτό τον λόγο, ο Επειός Ήλδιας θέτει προτεραιότητες και ωθεί τους νέους αθλητές του στη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, την αύξηση των αγωνιστικών εμπειριών, την ανακάλυψη της διαδικασίας μέσα από την οποία διεξάγονται οι μεγάλες συναντήσεις, εκεί που ένας αθλητής της περιφέρειας, δεν έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται συχνά. Γιατί ο αθλητισμός πρεσβεύει την ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Ανεξάρτητα από τα ατομικά ρεκόρ, ανεξάρτητα από τα μετάλλια, ο Επειός αναδεικνύει την προσπάθεια και τη συμμετοχή και δεν αποθαρρύνει τα παιδιά τα οποία θέλουν να γνωρίσουν την κολύμβηση και να αγωνιστούν, να έρθουν και να προσπαθήσουν. Η αξία της αυτοβελτίωσης, της προσπάθειας δηλαδή ο κάθε αθλητής ατομικά να ξεπεράσει τον εαυτό του, είναι μεγαλύτερη και ιδανικότερη από την όποια επιδίωξη για τη νίκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot