FOLLOW US: facebook twitter

Ενωμένοι ενάντια στη διάλυση του Νοσοκομείου Πύργου!

Ημερομηνία: 15-07-2022 | Συντάκτης:

Αγωνιστικές δράσεις και συγκέντρωση διεκδίκησης στο Ξυστρή αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

  • Να δοθούν κίνητρα για μόνιμες προσλήψεις γιατρών ζήτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι εκπρόσωποι γιατρών και εργαζομένων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Αγωνιστικές δράσεις και μεγάλη συγκέντρωση – σύσκεψη φορέων στο πάρκο Ξυστρή με αίτημα την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

Η διάλυση του Νοσοκομείου Πύργου μετά και την μετακίνηση- επιστροφή 16 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και τριών γιατρών στη ΝΜ Αμαλιάδας σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις προσωπικού όλο το προηγούμενο διάστημα και τις άγονες προκηρύξεις, απασχόλησαν τη συνεδρίαση και απ’ όλους τους συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου, η ταμίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κωνσταντίνα Πανέτα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης, τονίστηκε η ανάγκη διεκδίκησης μόνιμου προσωπικού καθώς μόνον έτσι θα βελτιωθούν οι συνθήκες και θα προσφερθούν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους Ηλείους πολίτες.

Ο Δήμαρχος, Τάκης Αντωνακόπουλος επισήμανε ότι διεκδικούν, διαμαρτύρονται, προτείνουν καθώς δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διάλυση του Νοσοκομείου καλώντας ταυτόχροναόλους τους φορείς σε συγκέντρωση στο πάρκο Ξυστρή και κυρίως τους Ηλείους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τον Υγειονομικό Χάρτη της Ηλείας. “Η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι πλέον επικίνδυνη. Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια και εμφύλιο με καμία πόλη αφού με τις αποφάσεις τους, αφήνουν διαλυμένα δυο νοσοκομεία. Και του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου αναφέρθηκε αναλυτικά στις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τονίζοντας ότι το “ράβε- ξήλωνε” μόνο προβλήματα δημιουργεί ενώ ο γραμματέας Παναγιώτης Μυλωνάς επέρριψε ευθύνες και στη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Για κατάρρευση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην υγεία, στην περίπτωση που καταρρεύσει το Νοσοκομείο Πύργου έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση που εδώ και ένα χρόνο έχει καταθέσει για τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως άγονης ώστε να δοθούν ενισχυμένα κίνητρα στους γιατρούς για να το επιλέξουν. Όπως είπε, η αναδιανομή προσωπικού δεν έλυσε κανένα πρόβλημα όλο αυτό τον καιρό.

Με μια σειρά ερωτοαπαντήσεων τοποθετήθηκε στη συνέχεια η ταμίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κων/να Πανέτα υποστηρίζοντας πως με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο δεν προσφέρεται ουσιαστική βοήθεια καθώς και τα δυο Νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και υπολειτουργούν. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η μετακίνηση προσωπικού έγινε για πολιτικούς λόγους και δεν προσφέρουν την ασφαλή λειτουργία της ΝΜ Αμαλιάδας που στην ουσία δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, προκαλώντας ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα στη ΝΜ Πύργου. “Αυτό που ζητάμε είναι μόνιμους γιατρούς και κίνητρα για να έρθουν” κατέληξε.

Να ζητήσουν την ξεκάθαρη θέση όλων των πολιτικών παραγόντων της Ηλείας για τον υγειονομικό χάρτη του Νομού ζήτησε ο Κώστας ΝΙκολούτσος, υποστηρίζοντας πως έχουν υποχρέωση να αναδείξουν το αδιέξοδο και την διάλυση του Νοσοκομείου Πύργου ενώ ο Στάθης Καννής επισήμανε πως στρατηγικός στόχος όλων είναι η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την πρόσφατη επίσκεψη της, χωρίς ωστόσο έξι μήνες μετά να έχει γίνει πράξη. Μάλιστα μίλησε και για ακατανόητες μετακινήσεις προσωπικού που αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Πύργου και δεν προσφέρουν ουσιαστικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο Αντώνης Καράμπελας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αποδυνάμωσαν το Νοσοκομείο Πύργου όπου συνδυαστικά με τις αποχωρήσεις για διάφορους λόγους περισσότερων από εφτά γιατρών έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως είπε, διαπιστώνεται η αντιφατική κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας στην Ηλεία καθώς λίγους μήνες νωρίτερα η αναπληρώτρια Υπουργός μιλούσε για στελέχωση ενός κεντρικού νοσοκομείου. Δεν παρέλειψε ακόμα να συγχαρεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που στην διάρκεια της πανδημίας κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες και ανταποκρίθηκε στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος