FOLLOW US: facebook twitter

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το έργο του 1,4 εκ. ευρώ

Ημερομηνία: 15-07-2022 | Συντάκτης:

Παρεμβάσεις και έργα σε πάνω από 130 σημεία του Δήμου Πύργου

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η στιγμή της οριστικής ηθικής δικαίωσης»

Μετά από έναν δικαστικό “Γολγοθά” που διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια, η οριστική νομική αλλά κυρίως ηθική δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των συμβάσεων του πολύκροτου έργου του 1,4 εκ ευρώ. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε» Παναγιώτης Ψαλτάκος, υπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης (14/7/2022) τη σύμβαση του έργου που ξεκινά άμεσα.

Πρόκειται για ένα σύνολο πολύ σημαντικών εργασιών στις τοπικές κοινότητες των Δ.Ε. Ωλένης και Ιάρδανου καθώς και σειρά ασφαλτοστρώσεων στην πόλη του Πύργου. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ήταν ακόμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αναπληρωτής διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελος Τσίκας και οι επίσης εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρεία Θεόδωρος Πάνας και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Δήμαρχος Πύργου: «Το έργο έχει την απόλυτη νομιμότητα»

«Έφτασε η ημέρα που όλοι θέλαμε, εκτός από κάποιους λίγους οι οποίοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας με τη στέρηση ενός έργου που κρίθηκε άκρως απαραίτητο μετά τις πολλαπλές φυσικές καταστροφές. Και δυστυχώς η περιοχή μας έχει την ατυχία να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις περιοχές σε όλη τη χώρα που πλήττονται πολύ συχνά από φυσικά φαινόμενα και θεομηνίες» δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Είναι ένα έργο καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού, σε έναν Δήμο που ήταν εγκαταλελειμμένος, κατά κοινή ομολογία και των πολιτών. Υπήρχε μηδενική είσπραξη έργου για πάρα πολλά χρόνια, κι αυτή την κατάσταση παραλάβαμε εμείς. Προχωρώντας μέσα σε τόσες αντιξοότητες, σε συνθήκες πανδημίας, με όλα κλειστά για δυο χρόνια, συνθήκες μεγάλων και συνεχών αυξήσεων σε όλα τα κόστη, ενέργειας, καυσίμων, κ.τ.λ., συνθήκες υποχρηματοδότησης μέχρι κι έως 80%, διαδικασίες όπως με σκόπιμα ελαττωματικές μελέτες του Δημοσίου, με όλο το ΕΣΠΑ έχει κολλήσει, κι όλη τη γνωστή κατάσταση.


«Επιλέξαμε τους καλύτερους»

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου δήλωσε:
«Εκτός από νομική και ηθική δικαίωση του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου, με το αίσιο τέλος και την υπογραφή των συμβάσεων αυτού του έργου, είναι και δικαίωση για χιλιάδες συμπολίτες μας καθώς πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που απαντά στις καθημερινές ανάγκες και στις τρείς δημοτικές ενότητες.
Μιλάμε για έργα τεχνικά σε όλες τις τοπικές κοινότητες των δημοτικών ενοτήτων Ωλένης και Ιάρδανου και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Πύργου, με παρεμβάσεις σε συνολικάπάνω από 130 σημεία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Θα προσπαθήσουμε με την ανάδοχο εταιρεία και σε καθημερινή συνεργασία με τους επιβλέποντες μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας, να κερδίσουμε όλο τον προηγούμενο χαμένο χρόνο από τις προσφυγές που έκαναν κάποιοι για να εμποδίσουν το έργο και αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις»


Τα έργα σε τοπικές κοινότητες και Πύργο

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, έργα οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλειαςσε τρία συνολικά υποέργα.

Συγκεκριμένα:

-Στην Δ.Ε Πύργου (προϋπολογισμού 555.000 ευρώ) περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς: Κυρίλλου Ωλένης στο σύνολό της, Δραγατσανίου (από Ρ. Φεραίου έως 28ης Οκτωβρίου), Μυστρά ( από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου καθώς και τη συνδετήρια με την οδό Δραγατσανίου), Πατρόκλου (από Ζακύνθου έως Συλαιδοπούλου), Τάση Καζάζη (πρώην Αχιλλέως από Πατρών έως Πατρόκλου), Περικλέους (από Κολοκοτρώνη έως Φωκίωνος) Χαριλάου Τρικούπη (από Κοροίβου έως Καραϊσκάκη), Στεφανοπούλου ( από Πλάτωνος έως Αγίου Γεωργίου), Κιλκίς & Αγίου Γεωργίου (από κόμβο Γορτυνίας έως Λ. Κατσώνη), Καπετάν Γιώργη (από Γερμανού έως Μεγ. Αλεξάνδρου), Μεγάλου Αλεξάνδρου ή Μερτίλου (όπισθεν βιβλιοθήκης), Φωκίωνος – Κοραή. (από Ρ. Φεραίου έως Μαθιού, Γιαννιτσών (κόμβος πηγής), Κόμβος Γιαννιτσών &Στρ Σακελλαρίου και δρόμος προς αποθήκη ΔΕΥΑΠ.
Επίσης στο ίδιο υποέργο συμπεριλαμβάνονται τεχνικά έργα (οχετούς) στις τ.κ. Σαλμώνης και Σκουροχωρίου

-Στη Δ.Ε. Ιάρδανου θα γίνουν εργασίες στις Τ.Κ. : Κορυφή, Πράσινο Κατσαρού, Βούναργο , Ξυλοκέρα και Βροχίτσα (προϋπολογισμού 377.000 ευρώ), και

-Στη Δ.Ε. Ωλένης θα γίνουν έργα στις Τ.Κ. : Χειμαδιό, Κουτσοχέρα, Γούμερο, Μαγούλα, Κλινδιά, Χαριά, Καράτουλα, Σόπι, Πεύκη, Αρβανίτη, Αγία Άννα, Μουζάκι, Λατζόι, Ώλενα, Λάνθι και Καρυά (προϋπολογισμού 472.000 ευρώ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος