FOLLOW US: facebook twitter

Ενδιαφέρον από τον δήμο Ζαχάρως για το παραθαλάσσιο πυργίσκο στον Καϊάφα-Στόχος η θωράκιση της Καζάρμας

Ημερομηνία: 27-05-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προτεραιότητα αποτελεί για τον δήμο Ζαχάρως η θωράκιση της περίφημης Καζάρμας στην παραλία του Καϊάφα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής ο δήμαρχος Ζαχάρως έχει αποφασίσει να αναθέσει σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση σχετικής μελέτης και, σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να δρομολογήσει και τις σχετικές εργασίες.

Όπως αποκάλυψε με δήλωσή του στην Πρωινή, το ζήτημα του έχει μεταφερθεί από δεκάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής, καθώς πρόκειται για έναν πυργίσκο ταυτισμένο με την ιστορία της περιοχής.

«Ο κόσμος το έχει αγαπήσει, έχει ταυτιστεί μαζί του και δεν θέλει να το δει να καταρρέει. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να κάνω ό,τι μπορώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, ώστε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μπορέσουμε να το αναστηλώσουμε. Το κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όσο πιστεύαμε και πρόθεσή μας είναι να το προχωρήσουμε και να ξαναδώσουμε στον Καϊάφα τη χαμένη του αίγλη», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ζαχάρως ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στην «Καζάρμα» και του επισήμανε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρόθυμη να βοηθήσει προκειμένου να στερεωθεί και να αναστηλωθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος