FOLLOW US: facebook twitter

Aναγκαιότητα ο τομέας ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 27-05-2022 | Συντάκτης:

Με τον πρόεδρο του οργανισμού Ν. Παπαευσταθίου συναντήθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Αλεξανδρόπουλος

Η λειτουργία του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου Νίκου Παπαευσταθίου με τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο και στελέχη του δήμου προχθές το απόγευμα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας που έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία για να ενημερωθεί για τα προβλήματα των διασωστών στον νομό και τι μπορεί να γίνει ώστε να η υπηρεσία να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε προς τον κ. Παπαευσταθίου και τη διοικήτρια του παραρτήματος ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αγγελική Κανελλοπούλου πως η νότια Ηλεία είναι μια περιοχή που τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί πολλαπλάσιο πληθυσμό, ετεροδημότες και τουρίστες από το εξωτερικό, με συνέπεια να προκύπτουν αυξημένες ανάγκες στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ.

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι η ορεινή ζώνη του δήμου απέχει αρκετά από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ζαχάρως, που έχει ιδρυθεί από το 2011. Παράλληλα, ανέφερε πως σημειώνονται συχνά ατυχήματα στην Εθνική Οδό Πύργου Κυπαρισσίας, για την οποία υπενθύμισε ότι πρέπει να προβλεφθεί η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα κλείνει το «δαχτυλίδι».

Για όλους αυτούς τους λόγους τόνισε στον κ Παπαευσταθίου ότι η νότια Ηλεία πρέπει να αποκτήσει τον δικό της τομέα ώστε οι πολίτες –στην πλεινότητά τους ηλικιωμένοι ν α νιώθουν ασφάλεια και να μην επιβαρύνονται οικονομικά και ψυχολογικά κάθε φορα που προκύπτει έκτακτο συμβάν υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κατανόησε το αίτημα και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για τη στελέχωση με προσωπικό και την ενίσχυση με ασθενοφόρα, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη εισηγηθεί προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την παραμονή των επικουρικών διασωστών που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθότι κάλυψαν υπαρκτά κενά και ανταποκρίθηκαν σε πραγματικές ανάγκες του ΕΚΑΒ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος