FOLLOW US: facebook twitter

Ένα «θαύμα» και η ερμηνεία του

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Γίνονται σήμερα θαύματα; Απ’ ό,τι φαίνεται γίνονται. Και από την καλή και από την ανάποδη. Ο κ. Στουρνάρας, που πριν από τις εκλογές εκτιμούσε ότι η χώρα μας δεν θα πιάσει τους στόχους αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα -ω του θαύματος- διαπιστώνει πως όλα θα πάνε καλά.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι θα υπάρξει επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019 αλλά και ρυθμοί ανάπτυξης που θα αγγίξουν το 3%. Μπράβο στον κ. Στουρνάρα. Τυχερή η κυβέρνηση που τον έχει μαζί της.

Για να είμαστε όμως ακριβείς και για να μην αδικήσουμε τον κ. Στουρνάρα, οφείλουμε να σημειώσουμε πως οι προεκλογικές κασσάνδρειες προβλέψεις του εδράζονταν στην αντίληψη που είχε ότι το πακέτο των παροχών της προηγούμενης κυβέρνησης προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα (μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, μονιμοποίηση της 13ης σύνταξης) εμπόδιζαν την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων.

Τώρα ο κεντρικός τραπεζίτης μας αλλάζει το αφήγημά του και δηλώνει αισιόδοξος -αν όχι σίγουρος- ότι όλα θα πάνε καλά, σχεδόν ιδανικά. Προφανώς δεν το κάνει μόνο και μόνο για να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Αν ακολουθήσουμε τη συλλογιστική του κ. Στουρνάρα και δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας, πως είναι συνεπής σε ό,τι κατά καιρούς λέει, τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει: τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα εμπόδιζαν την επίτευξη των στόχων, οι οποίοι μπορούσαν να πιαστούν χωρίς αυτά. Συνεπώς κάποιος έπρεπε να τα καταργήσει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος