FOLLOW US: facebook twitter

«Μποτιλιάρισμα» στην Εξοικονόμηση ΙΙ

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:

Πρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη περισσότερων αιτήσεων που θα υποβληθούν για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα εφαρμογής του συμπληρωματικού προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.  Ως το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατφόρμα είχαν μπει 17.863 ενδιαφερόμενοι και είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 8.797 αιτήσεις που καλύπτουν εργασίες αναβάθμισης ύψους 118 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαιώνει ότι γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί το σύστημα και παραδέχεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, παρά τις έγγραφες δεσμεύσεις της εταιρείας διαχείρισης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το «φρακάρισμα» δημιουργείται λόγω της σπουδής των ενδιαφερομένων να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, γιατί το σύστημα «κλείνει», όταν καλυφθεί ο προϋπολογισμός που έχει εξασφαλιστεί για κάθε περιφέρεια.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι τα χρήματα του προγράμματος αναβάθμισης των κατοικιών είναι πεπερασμένα και διευκρίνισε ότι το σύστημα υποδοχής είναι ηλεκτρονικό. «Η λογική είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλει αίτηση, αυτός και εξυπηρετείται», σημείωσε ο υπουργός. Επίσης, είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, με την οποία, τη μέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου, κλείνει και το θέμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος