FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Ζημιά εκατομμυρίων την εποχή Λοβέρδου

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:
Του Δημήτρη Τερζή

Είναι η Novartis σκάνδαλο ή πολιτική σκευωρία; Εδώ και πάρα πολύ καιρό από τα κυβερνητικά χείλη (αντιπολιτευτικά πριν από τις εκλογές), αλλά και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο έχει υιοθετηθεί ο δεύτερος χαρακτηρισμός: Το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία. Βέβαια, πριν από λίγους μήνες, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά από την Ελλη Στάη (4 Απριλίου 2019 στο δελτίο ειδήσεων του Open), θεωρούσε πως η υπόθεση είναι ταυτόχρονα σκευωρία και σκάνδαλο.

Η επίμαχη φράση του ήταν η εξής: «Είναι σκευωρία. Είναι ένα κατασκεύασμα. Αυτό δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis ή ότι δεν σημαίνει a priori, να το τονίσω αυτό, ότι όλοι είναι εξ ορισμού αθώοι». Σήμερα, 5 μήνες μετά, φαίνεται πως πλέον η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη να «πατάει σε δύο βάρκες», σύμφωνα με τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη. Εχουν αποφανθεί στην κυβέρνηση πως πρόκειται καθαρά για σκευωρία.

Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς η «Εφ.Συν.» για το σκάνδαλο επιβεβαιώνονται και στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, του οποίου ο φάκελος έχει επίσης διαβιβαστεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, όπως ορίζει ο νόμος. Τα στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν τον κ. Λοβέρδο οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στο να ζητήσει εκ νέου την άρση της ασυλίας του, καθώς από την έρευνά της προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις εις βάρος του για την τέλεση του κακουργήματος της παθητικής δωροληψίας πολιτικού προσώπου και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος