FOLLOW US: facebook twitter

Ένα πρωινό γεμάτο μυρωδιές, χρώματα & δημιουργία!

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

Υποδέχτηκαν τον Μάη στο Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία

Το Μάη, υποδέχτηκαν μικροί και μεγάλοι στο Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, και η προσέλευση όλων ήταν εντυπωσιακή.

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι, σχεδόν, το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλαιότερες εποχές και που ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση.

Δεκάδες μικροί εφευρέτες πήραν μέρος σε ένα συναρπαστικό ανοιξιάτικο εργαστήρι και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα πρωινό γεμάτο μυρωδιές, χρώματα και δημιουργία μαθαίνοντας πώς μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ξεχωριστό και μοναδικό μαγιάτικο στεφάνι!

Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου, ανακαλύπτοντας τις σημαντικότερες εφευρέσεις του Αρχιμήδη, του Ήρωνα και του Κτησιβίου. Όλα τα εκθέματα συνοδεύονταν από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές.

Επιπλέον, οι μικροί φίλοι διασκέδασαν με τα παιχνίδια που έπαιζαν στην αρχαία Ελλάδα και περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου λειτουργώντας εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα εφευρέσεων της αρχαιότητας που τους άφησαν με το στόμα ανοιχτό !

Πληροφορίες:Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ. (+30) 6931-831530, Ε: [email protected]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia