FOLLOW US: facebook twitter

Με ευωδιές της Άνοιξης στολίστηκαν οι Επιτάφιοι στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

Με χρώματα και ευωδιές της Άνοιξης, στολίστηκαν και φέτος οι Επιτάφιοι στους Ιερούς Ναούς της Αμαλιάδας, με τους πιστούς να συμμετέχουν στο Θείο Δράμα. Η Μεγάλη Παρασκευή και ο Επιτάφιος είναι η πιο φορτισμένη στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα, με τη Σταύρωση και τον ενταφιασμό του Ιησού Χριστού, στην πορεία προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Ημέρα πένθους, σκέψης, με τους πιστούς να εστιάζουν στην ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη. Με αυτά τα συναισθήματα προσκυνούν τους Επιταφίους που είναι στολισμένοι με κάθε λογής λουλούδια, με τρία χρώματα να ξεχωρίζουν πάντα σε κάθε Επιτάφιο, το λευκό που συμβολίζει την αγνότητα του Θεανθρώπου, το κόκκινο που συμβολίζει το αίμα του Χριστού στο σταυρό και το μωβ που είναι το χρώμα του πένθους. Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η ελπίδα συντροφεύει κάθε χριστιανό, για καλύτερες ημέρες που θα φωτίσει το φως της Ανάστασης.

Μ.Κ.

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Λιτός, σταθερά στα χρώματα του λευκού και του κόκκινου, και φέτος ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας. Με γαρίφαλα και κόκκινα τριαντάφυλλα, επέλεξαν να τον στολίσουν φέτος πιστοί της ενορίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Χρώματα και λουλούδια της Άνοιξης επέλεξαν οι πιστοί που στόλισαν τον Επιτάφιο του Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τριαντάφυλλα σε σομόν και ροζ αποχρώσεις, γυψοφίλη, κισσός, λευκός αμάραντος και λουλούδια σε μωβ αποχρώσεις, αποτέλεσαν φέτος τη σύνθεση.

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ξεχωριστός και φέτος ο ξυλόγλυπτος Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, λιτά στολισμένος με τα τριαντάφυλλα να κυριαρχούν και τα χρώματα που επελέγησαν ήταν το μωβ, το κόκκινο και το ροζ. Το στολισμό επιμελήθηκε το ανθοπωλείο της κας Λίας Αποστολοπούλου.

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ

Γαλάζιες ορτανσίες Εκουαδόρ, κίτρινα τριαντάφυλλα, γυψοφίλη και σταυρό με κίτρινες μαργαρίτες, επελέγησαν φέτος για τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα. Το στολισμό επιμελήθηκε το ανθοπωλείο της κας Βασως Θεοδωροπούλου «Κυκλάμινο».

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Το ανθοπωλείο της κας Βάσως Θεοδωροπούλου, «Κυκλάμινο», και ενορίτισσες, επιμελήθηκαν το στολισμό του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίας Άννας. Τα λουλούδια που κυριάρχησαν στο στολισμό ήταν τα λευκά τριαντάφυλλα, μωβ αμάραντος, ορχιδέες και αρκετό πράσινο.

Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Ορχιδέες και τριαντάφυλλα, με το ροζ χρώμα να κυριαρχεί, επελέγησαν για το στολισμό του Επιταφίου του Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Το στολισμό έκανε το ανθοπωλείο του κ. Παναγιώτη Μοσχόπουλου, από τον Πύργο.

Ι.Π. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Τον Επιτάφιο στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, επιμελήθηκε το ανθοπωλείο «Γιασεμί», της κας Νικολέτας Κότσιφα, με τη συνδρομή των ευλαβών προσκυνητών. Κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα, λίλιουμ, γυψοφίλη, τα βασικά λουλούδια και ο σταυρός έγινε με κόκκινα τριαντάφυλλα και ορχιδέες.

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΡΑΓΚΑΒΙΛΛΑΣ

Ανοιξιάτικος, με πολλά λουλούδια σε διάφορες αποχρώσεις, πάντα ξεχωριστός ο Επιτάφιος της Ι.Μ. Παναγίας Φραγκαβίλλας. Ορχιδέες, γυψοφίλη, τριαντάφυλλα, γκούνις, σιμπίντιουμ, τα βασικά λουλούδια, στις αποχρώσεις του μωβ, ροζ, πράσινου και φούξια και ο σταυρός από τριαντάφυλλο. Το στολισμό επιμελήθηκε το ανθοπωλείο του κ. Γρηγόρη Βαρελά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος