FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Ωδείο Πύργου-Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» 1932: Κλασσικές μουσικές σπουδές στο Βιολί και το Φλάουτο

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του παράδοση και την μακρόχρονη πολιτιστική του ιστορία,  παρέχει υψηλού επιπέδου μουσικές σπουδές στις Αναγνωρισμένες και τις προβλεπόμενες από το κράτος Σχολές. Ανάμεσά τους λειτουργούν η ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ και η ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩN, με αφετηρία τα τμήματα βιολιού και φλάουτου αντιστοίχως.

Το βιολί είναι ένα ξεχωριστό μουσικό όργανο που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να πειραματιστούν με τους ήχους, να αναπτύξουν δεξιότητες και να ερμηνεύουν ιδιαίτερες μελωδίες, συμβάλλοντας στην πνευματική τους καλλιέργεια, οξύνοντας τη φαντασία τους και την αισθητική τους προσέγγιση.

Για 2ο διδακτικό έτος συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Ωδείου με τον καταξιωμένο στο χώρο του, καθηγητή βιολιού Γιώργο Ντούρρι, συνθέτη και υπεύθυνο στο τμήμα εγχόρδων του Ωδείου Paganini στην Πάτρα, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ και δημιουργός, καθώς και μέσα από τις συμμετοχές του σε μουσικά σύνολα. Είναι ιδρυτής του “Spectrum Quartet” και του συνόλου εγχόρδων “Paganiniata” με τα οποία έχει πραγματοποιήσει  πολλές εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας. Από το 2012 ως σήμερα διοργανώνει στην Πάτρα τις «Φθινοπωρινές Μουσικές Συναντήσεις» και «Ανοιξιάτικες Μουσικές Συναντήσεις», κύκλους συναυλιών που έχουν σκοπό την προβολή των καινούργιων ερμηνευτών και συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχουν παρουσιαστεί σ΄αυτές, έργα σε πρώτη εκτέλεση. Οι μαθητές του έχουν διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς και συμμετέχουν σε σεμινάρια διάσημων βιολιστών και παιδαγωγών παγκοσμίου φήμης όπως με τους Λεωνίδα Καβάκο και Prof.Dr.Tomasz Tomaszewski.

Αν τα έγχορδα αποτελούν την βάση μιας συμφωνικής ορχήστρας, τα πνευστά ευθύνονται για τις εναλλαγές των ηχοχρωμάτων! Επιπλέον, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συνόλων σύγχρονης , έθνικ και jazz μουσικής ανά την υφήλιο. Ιδιαιτέρως  το φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), αποτελεί παγκοσμίως το κοινώς αποδεκτό προπαιδευτικό μουσικό όργανο, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών .

Είναι ευτυχής συγκυρία η συνεργασία του Ελληνικού Ωδείου για 8η συνεχή εκπαιδευτική χρονιά με  τον Στράτο Κοντέλη, διπλωματούχο φλαουτίστα, με καλλιτεχνική εμπειρία 33 ετών σε ωδεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.  Είναι διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας, με σπουδές φλογέρας, φλάουτου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής σε Ελλάδα και Ρουμανία, επιτυχόντα στο μοναδικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μουσικούς οργάνων του 2001.  Η εμπειρία του, οι μαθητές της σχολής του, καθώς και όσοι φοίτησαν κοντά του, εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο σπουδών,  αναβαθμίζοντας τη σχολή πνευστών οργάνων του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν και οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλες τις σχολές και τα τμήματα του Ωδείου!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου   κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00 &

Σάββατο 10:00 – 13:00, τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/ellhniko.odeio.pyrgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος