FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνική τεχνητή νοημοσύνη στο στόχαστρο του Facebook

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Της Λέττας Καλαμαρά


Με το δεξί μπαίνει το 2022 για το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, προμηνύοντας μια ενδιαφέρουσα και αποδοτική χρονιά, όπως δείχνει το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον πολυεθνικών κολοσσών για τις νεοσύστατες ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας και ειδικότερα του Meta Group (Facebook) προς την ελληνική start up Accusonus.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες από το χώρο της τεχνολογίας οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας γεγονός που ανοίγει το δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία της Meta Group με την Accusonus αλλά και την ελληνική αγορά τεχνολογίας.

 

Γιατί είναι πολύτιμη η τεχνολογία της Accusonus

Όπως τονίζουν στη «Ν» στελέχη του χώρου των επενδυτικών κεφαλαίων, η Accusonus αναδύθηκε από το οικοσύστημα της Πάτρας, εξελίχθηκε γρήγορα με παρουσία στην Αθήνα και τις ΗΠΑ. Η εταιρεία αναπτύσσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, εξειδικευμένο στην αγορά των επαγγελματιών της μουσικής και του ήχου και σύμφωνα με τους γνώστες πρόκειται για ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητας ηχητικό αποτέλεσμα, σαν αν πρόκειται για ήχο στούντιο υψηλών προδιαγραφών, αναβαθμίζοντας απόλυτα το ψηφιακό περιεχόμενο που διακινούν μαζικά εταιρείες όπως το Meta Group.

Η τεχνολογία της Accusonus είναι πολύτιμη και ανταγωνιστική και για αυτό το λόγο αποτέλεσε αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και όπως λένε χαρακτηριστικά οι γνώστες του χώρου το προϊόν της Accusonus αναβαθμίζει σε άλλα επίπεδα το μέχρι τώρα γνωστό podcast.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 με ιδρυτές τον Αλέξανδρο Τσιφλίδη και τον Ηλία Κοκκίνη και απασχολεί πάνω από 50 άτομα. Έχει προσελκύσει κεφάλαια από το ελληνικό Venture Friends, τo Big Pi Ventures, το IQ Bility του ομίλου Quest, την PJ Tech Catalyst και μία ομάδα επενδυτών υπό τον Μ. Τζάννες, συνιδρυτή της Accusonus.

naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος