FOLLOW US: facebook twitter

Έλληνας, μάγκας και νταής

Ημερομηνία: 10-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Γα…ω και δέρνω». Το σεξ ως βίαιη επιβολή και η βία ως αποδεκτή προέκτασή του. Η γνωστή λαϊκή έκφραση δεν περιγράφει κάποια σεξουαλική προτίμηση. Συνοδεύει γενικά όποιον νικάει, κυριαρχεί, είναι μάγκας και επιδέξιος, τους βάζει όλους κάτω. Η επιβολή, η ανωτερότητα, η κυριαρχία του επιβήτορα αφενός, η υποταγή και υποτακτικότητα του θηλυκού.

Αυτή η μάτσο τοξικότητα έχει στέρεο υπόβαθρο. Είναι ο  σεξισμός της καθημερινότητας που σαρκώνεται παντού: στα «αντρικά αστεία» δυο μαντραχαλάδων. Στα χοντρά πειράγματα. Στο «κράξιμο». Στην προσφώνηση «καλτσοδέτα» ή «τσόκαρο» αρρένων βουλευτών προς τις συναδέλφους τους. Στην απαξίωση του θηλυκού..

Μετά από τέτοια ειδεχθή εγκλήματα ακολουθεί συχνά μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα. Το θύμα ήταν άξιο της μοίρας του, μόνο του προκάλεσε όσα έπαθε. Παράλληλα επιχειρείται το ξέπλυμα του δράστη.

Αρρενωπότητα, σεξισμός, πατριαρχία, εθνοφυλετισμός και νταηλίκι. Η βαλκανική εκδοχή του τοξικού «κοκτέιλ Μπολσονάρο» γεννάει θύματα και ξυπνάει συλλογική υποκρισία.

Εάν στο έγκλημα εμπλέκεται και διαφορετική εθνοτική καταγωγή, τότε σα να ξυπνάει ένα «εθνικό must» πολλαπλών σταθμίσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από πρώτος πολιτικός και μάλιστα πρώην Πρωθυπουργός που μήνυσε Πρωθυπουργό και Δικαστές, είναι πλέον και ο πρώτος που κινήθηκε δικαστικά εναντίον ενός συνδικαλιστικού οργάνου επειδή προάσπισαν την τιμή και τη μνήμη μιας συναδέλφου τους στη διαφορά της μαζί του.’

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων για την επαγγελματική και ηθική εξόντωση της Φώφης Μπουλούτα την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν Πρωθυπουργός, καθώς είχε τολμήσει να μονογράψει την κόλα του υιού του επειδή αντέγραφε. Νέα στοιχεία δείχνουν και διακίνηση ψευδών στοιχείων που αμφισβήτησαν την εκπαιδευτική της επάρκεια, κάνοντας λόγο για χτύπημα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Μάλιστα ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός εκφράζει την απορία για το γεγονός ότι η αγωγή του πρώην Πρωθυπουργού προσδιορίστηκε ήδη και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο σε χρόνο-ρεκόρ του 1,5 μήνα, πριν τη μήνυση της Ομοσπονδίας!

Η ανάκληση της απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας δικαιώνει την καθηγήτρια η οποία συκοφαντήθηκε τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατο. Όμως το ζήτημα της υπόθεσης είναι η θεσμική αντίληψη ενός πρώην Πρωθυπουργού: Όπως ακριβώς και με την υπόθεση Novartis, στο ξέσπασμα της οποίας άρχισε να απειλεί και μήνυσε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τους δικαστικούς που χειρίζονται το σκάνδαλο, έτσι και τώρα διώκει τους συνδικαλιστές που αποκάλυψαν τις μεθοδεύσεις.

Και είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς: Άραγε θα τους πάει μέχρι το τέλος κι αυτούς;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος