FOLLOW US: facebook twitter

Χαλάζι με το… τσουβάλι χθες στα Λεχαινά!: Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η «Υπατία» και στην Ηλεία

Ημερομηνία: 10-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

-Άνοδος από σήμερα της θερμοκρασίας από τους νοτιάδες

 

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνει ο καιρός τη χώρα μας, καθώς το ένα κύμα κακοκαιρίας διαδέχεται το άλλο. Έτσι μετά το σύντομο, αλλά αισθητό πέρασμα του «Τηλέμαχου», χθες κατέφτασε η «Υπατία» φέρνονταν μαζί της βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σε ότι αφορά την Ηλεία το πέρασμα της «Υπατίας» έφερε από χθες ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και ενδέχεται να λιώσουν απότομα τα χιόνια στα ορεινα και να έχουμε σοβαρό κίνδυνο πλημμυρών ή και άλλων φαινομένων. Ήδη χθες το μεσημέρι στα Λεχαινά  σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή μετά τις 1 το μεσημέρι, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα και μέσα στην πόλη, στην μετακίνηση των πολιτών αλλά και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και στις καλλιέργειες στον Κάμπο.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παρέμεινε χθες για ένα περίπου τέταρτο, η Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος Κουρτεσίου, καθώς η καταρρακτώδης βροχή παρέσυρε στο δρόμο μεγάλες ποσότητες χώματος από τα χωράφια. Για την απομάκρυνσή τους χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, των μηχανημάτων του Δήμου και του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων.

Νοτιάδες σήμερα αλλά και πολλή βροχή

Σύμφωνα με το iliakairos.blogspot.gr του Θοδωρή Κονδύλη το έκτακτο δελτίο καιρού που ισχύει έως και σήμερα το βράδυ, προβλέπονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα ορεινά, απότομη τήξη χιονιού, αύξηση νερών σε χειμάρρους και ποτάμια με κίνδυνο πλημμυρών αλλά και κατολισθήσεων.

Ωστόσο οι πολικές θερμοκρασίες απομακρύνονται, καθώς οι ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν τη θερμοκρασία στους 13οC, περιορίζοντας αρκετά το τσουχτερό κρύο στα πεδινά, όχι όμως και στα ορεινά όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 5οC. Σε περιπτώσεις όπως η Φολόη και η Δίβρη δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις. Γρήγορα όμως θα περιοριστούν τα φαινόμενα και εκεί θα γυρίσει ο καιρός σε βροχή και αργότερα σε καταιγίδα.

Η φωτό από τον Θοδωρή Κονδύλη χθες στη Λαμπεία όπου το έστρωσε και πάλι το χιόνι.

Κλειστά τα σχολεία και σήμερα στα ορεινά

Ο δήμαρχος Πύργου  Γαβρίλης Λιατσής, αποφάσισε την  διακοπή των μαθημάτων του νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Γουμέρου σήμερα  Πέμπτη 10-01-2019,εξαιτίας της έκτακτης βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν επιφέρει ασυνήθιστα χαμηλές, για τη περιοχή, θερμοκρασίες και της επακόλουθης δυσκολίας λειτουργίας των παραπάνω σχολικών μονάδων.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Ολυμπίας Θύμιου Κοτζά κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019,  όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας      Εκπαίδευσης) των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας και Λασιώνος καθώς και της Τ.Κ. Κούμανι της Δημοτικής Ενότητας Φολόης του Δήμου μας με βασικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών.

 

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος