FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν τα Κούλουμα σε όλη την Ηλεία!

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

Με  γλέντια, σαρακοστιανά, εξορμήσεις στην ύπαιθρο και το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα χθες  και με σύμμαχο τον καλό καιρό ο κόσμος ξεχύθηκε στις εξοχές  και τις παραλίες της Ηλείας και γιόρτασε τα Κούλουμα με εξαιρετική διάθεση.  Μπορεί ο άνεμος  να μην  βοήθησε από  το πρωί στο πέταγμα του χαρταετού αλλά από τα μεσημέρι και μετά που φύσηξε αγέρας ,  μικροί και  μεγάλοι μετά από πολλές άλλες επιτυχημένες και άλλες αποτυχημένες απόπειρες τελικώς τα κατάφεραν και ταυτόχρονα βρήκαν τρόπο να χαρούν την εξοχή, το αγνάντεμα της θάλασσας και φυσικά τα παιδιά  το παιχνίδι!

Και ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής στην Σπιάντζα για τα Κούλουμα ευχήθηκε στο σύλλογο οικιστών και στον κόσμο

Άλλοι επέλεξαν να  περάσουν τα Κούλουμα με τις παρέες τους σε δικές τους μαζώξεις και άλλοι στις ταβέρνες κυρίως τις παραθαλάσσιες σε Κατάκολο, Κουρούτα, Ζαχάρω και στα παραλιακά ταβερνάκια του κάμπου. Δήμοι και σύλλογοι οργάνωσαν Κούλουμα με σαρακοστιανά, πέταγμα χαρταετών και μουσικές και ο κόσμος χάρηκε την Καθαρά Δευτέρα με τον καλύτερο τρόπο, μπαίνοντας στην Σαρακοστή.

Ο Σύλλογος Οικιστών  Σπιάντζας διοργάνωσε γιορτή για τα Κούλουμα στην παραλία της  Σπιάντζας στο Νταραβέρι με τραπεζαρίες με σαρακοστιανά και το πέταγμα του χαρταετού.

Ο δήμος Πύργου γιόρτασε τα Κούλουμα στο Κατάκολο μαζί με την κοινότητα και το Λιμενικό Ταμείο, ο Σύλλογος Οικιστών  Σπιάντζας ετοίμασε μεγάλο τραπέζι με σαρακοστιανά και γλέντι στην παραλία στο Νταραβέρι, ο δήμος Ήλιδας διοργάνωσε εκδηλώσεις παραδοσιακά στην Κουρούτα  που ήταν κατάμεστη όλη η παραλία με κόσμο, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο Στρέφι και στο Δρούβα μαζί με τις κοινότητες και συλλόγους.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος στα Κούλουμα που διοργάνωσε ο δήμος στο χώρο της εμπορπανήγυρις στο Στρέφι
Οι χαρατετοί έσκιζαν τον γαλάζιο ουρανό της Κουρούτας χθες όλη την ημέρα
Παραδοσιακά Κούλουμα στο Δρούβα και διαγωνισμό χαρταετού διοργάνωσε ο δήμος μαζί με την Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας. Στη φωτο ο πρώην δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης

Πολύς ο κόσμος και στη Ζαχάρω και τον Κακόβατο, στις παραλίες του κάμπου, στο Βαρθολομιό που έγινε χθες ανήμερα Καθαρά Δευτέρας και το Καρναβάλι όπως και στο Κάστρο της Κυλλήνης όπου εκτός από τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκε και το Καστρινό Καρναβάλι. 

Μεγάλες τραπεζαρίες με σαρακοστιανά στην πλατεία της Κουρούτας στην διοργάνωση της Καθαρής Δευτέρας από το δήμο Ήλιδας

Στα αλιευτικά καταφύγια Λεχαινών και Παλουκίου επίσης οι τοπικοί σύλλογοι διοργάνωσαν γιορτές για τα Κούλουμα και ο κόσμος γλέντησε και πέρασε παντού μια όμορφη μέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος