FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική εκδρομή σε Μεθώνη και Πύλο

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

4ο Γυμνάσιο Πύργου

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 το 4ο Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Μεθώνη και στην Πύλο στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Β΄ και της Γ΄ τάξης. Στη Μεθώνη επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο επιβλητικό ενετικό κάστρο, ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, το οποίο άκμασε στην περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 15ο αι. και λόγω της οχυρωματικής του θέσης πολλοί λαοί (Φράγκοι, Ενετοί και Οθωμανοί) προσπάθησαν να το κατακτήσουν.

Οι μαθητές/τριες εντυπωσιάστηκαν από τα τείχη του φρουρίου καθώς επίσης και από τα κτίσματα που βρίσκονται εντός του κάστρου, όπως ο Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ένα τετράγωνο οικοδόμημα με πυραμιδοειδή κάλυψη το οποίο χρησίμευε ως πυριτιδαποθήκη, τα οθωμανικά λουτρά, η βάση του μιναρέ από ένα κατεστραμμένο τζαμί και άλλα οικοδομήματα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Πύλο και περιηγήθηκαν στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως η Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην οποία δεσπόζει το ομώνυμο μνημείο προς τιμήν των Ναυάρχων Κόδριγκτον, Δεριγνύ, Χέυδεν, που ηγήθηκαν της ιστορικής ναυμαχίας του Ναβαρίνου, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν την οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλιτήρα και τέλος το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα από τις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, που τοποθετούνται χρονολογικά στη μυκηναϊκή, αρχαϊκή, ελληνιστική και Ρωμαϊκή Εποχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος