FOLLOW US: facebook twitter

Ανθεστήρια Δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Εκδηλώσεις σε Βαρθολομιό και Γαστούνη

Διαγωνισμός γαστρονομίας –  «Ρόδο μου αμάραντο»

Με πολύχρωμους πίνακες που ζωγράφισαν μικρά παιδιά γέμισε η πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη το απόγευμα της Τετάρτης, στα πλαίσια της 8ης ημέρας της γιορτής Ανθεστήρια Δήμου Πηνειού.

Δεκάδες παιδιά υπό την καθοδήγηση των έμπειρων ζωγράφων κ. Σοφίας Αρβανίτη και της κ. Τασίας Μουραντίδη (εκπρόσωπος του κ. Χρίστο Χάσα)  δημιούργησαν εκπληκτικούς πίνακες, γεμάτους φαντασία και ευαισθησία, με θέμα την Άνοιξη.

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του Κουρβισιάνειου  Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιέρωμα στον βασιλιά των λουλουδιών με τίτλο «Ρόδο μου αμάραντο».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση: «Ανθεστήρια Δήμου Πηνειού και «Ρόδο μου αμάραντο»! Εξαιρετική εκδήλωση- αφιέρωμα στον βασιλιά των λουλουδιών! Το χιλιοτραγουδισμένο τριαντάφυλλο σύμβολο της αγάπης και της τελειότητας! Λουλούδι της αρχοντιάς, της ευωδίας, των χρωμάτων! Συγχαρητήρια στους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης και την ορχήστρα! Για μια ακόμη φορά με τη μουσική τα τραγούδια και τις αφηγήσεις σας, μας μαγέψατε!»

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Βαρθολομιό βρέθηκε στο επίκεντρο των Ανθεστηρίων την Τρίτη 23 Μαΐου με ποδηλατοδρομία στην οποία συμμετείχαν με ανθοστόλιστα ποδήλατα δεκάδες παιδιά.

Στη συνέχεια στην πλατεία Σπεντζάρη ακολούθησε διαγωνισμός γαστρονομίας, με φαγητά που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια,  νοικοκυρές της περιοχής, στις οποίες απονεμήθηκε έπαινος.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά εκλεκτών ποικιλιών από το Κτήμα Σταυρόπουλου και Κτήμα Κουτσοδήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  ο κ. Σπύρος Σταθόπουλος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας «Βιοήλις» ήταν οι εισηγητές της εσπερίδας με θέμα την σημασία της Ομάδας Παραγωγών.

Την  εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος. Η εκπληκτική βραδιά στο Βαρθολομιό έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον σύλλογο «Εν χορώ» και συναυλία με λαϊκή ορχήστρα στην Πλατεία Αγ. Ιωάννη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος