FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος γονέων ΑμεΑ ΗΛΙΣ Ν. Ηλείας: Δύο νέοι στόχοι για το ΚΕΦΙΑΠ το 2019

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με χαμόγελα και πολλές ευχές για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Πύργου και των παρεχομένων υπηρεσιών του για ΑμεΑ και άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, έκοψαν την πίτα τους το απόγευμα του Σαββάτου, τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ «Ήλις» και οι εργαζόμενοι του ΚΕΦΙΑΠ, παρουσία πολλών γονέων και μελών του Συλλόγου αλλά και τοπικών φορέων.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τονίζοντας ότι τα ΑμεΑ είναι άτομα με ειδικά χαρίσματα τα οποία χρήζουν ίσης αντιμετώπισης από την Πολιτεία που οφείλει όπως και όλη η κοινωνία να τα στηρίζει, γιατί τα ίδια αλλά και οι οικογένειές τους κάνουν μεγάλο αγώνα. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΗΛΙΣ κ.  Αγαθή Ρηγοπουλου, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, όπως και τους γονείς, τα παιδιά, το προσωπικό και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Διαμαντόπουλο, τονίζοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια πολλά άλλαξαν με την δική του βοήθεια και στήριξη και εύχεται να γίνουν στο μέλλον ακόμα περισσότερα πράγματα για τα παιδιά τους.

Το νέο στοίχημα για το 2019

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στους νέους στόχους που έχει θέσει το Νοσοκομείο για το 2019 και τόνισε ότι οι ευχές  έχουν κάποια αξία μόνο όταν πιάνουν τόπο σχολιάζοντας ότι «νομίζω πως όσες ευχές κάναμε τα προηγούμενα χρόνια σε αυτόν τον χώρο έπιασαν τόπο. Όπως έχω πει, τα όνειρα δεν σβήνουν ποτέ και έχουμε συγκεκριμένους στόχους για το 2019. Τον Αύγουστο του 2016 παραλάβαμε  ένα κτίριο φάντασμα, προχωρήσαμε τη συνεργασία με τους συλλόγους και κυρίως το προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ και το 2019 έχουμε δύο κομβικούς στόχους. Ο ένας είναι η αντικατάσταση του ψύκτη στον περιβάλλοντα χώρο που παραλάβαμε λεηλατημένο το 2016 με μια αντλία θερμότητας έτσι ώστε να λύσουμε και το πρόβλημα της ψύξης και το πρόβλημα της θέρμανσης στο κτίριο, κάτι που επισήμαναν και οι γονείς στην έρευνα που είχε διενεργηθεί τον περασμένο Απρίλιο- Μάιο, για την διαπίστωση των αναγκών των ωφελουμένων όπου η αξιολόγηση για όλες τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες ήταν πολύ θετική. Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η πρόταση που θα καταθέσουμε για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στο επερεα ώστε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος αυτού του κτιρίου. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι που έχουμε για το 2019, ευχόμαστε να τους πετύχουμε και πιστεύω ότι θα τους πετύχουμε.»

Εκ μέρους των εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ μίλησε η κοινωνική λειτουργός κ. Ζωή Χαντζή, η οποία ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο ΚΕΦΙΑΠ  υπάρχουν 12 εργαζόμενοι, οι μόνιμοι είναι 2 και οι υπόλοιποι 10 είναι από την διάθεση του Νοσοκομείου.

«Δείχνει τα δύο αυτά χρόνια, πόση στήριξη πήραμε από την Διοικηση του Νοσοκομείου  Πύργου και πιστεύω ότι θα πάμε τα επόμενα χρόνια πολύ καλύτερα γιατί βλέπουμε να έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για τα άτομα αναπηρίας του νομού μας. Είμαστε μια από τις πολύ λίγες δημόσιες δομές στην Ελλάδα όπου λειτουργεί η υδροθεραπεία, η πισίνα  και το δινόλουτρο και μόνο όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, γονείς, εργαζόμενοι και διοίκηση τότε μόνο μπορούμε να κάνουμε βήματα. Εκ μέρους όλων εργαζομένων στο ΚΕΦΙΑΠ σας ευχόμαστε καλή χρονιά και ότι ο καθένας επιθυμεί.»

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα εκ των παρευρισκομένων οι βουλευτές Δ. Μπαξεβανάκης και Γ. Κουτσούκος, ο πρώην Γ.Γ Λιμενικής Πολιτικής Δ. Καλαματιανός, οι πρώην βουλευτές Γ. Κατρίνης και Θ. Αυγερινοπούλου.  οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, Γ. Αργυρόπουλος, Α. Καράμπελας και Λ. Αριστειδόπουλος και ο συντονιστής των ΑΝΕΛ Τ. Τσιλιμίγκρας, ενώ το παρών έδωσε και η στρατιωτικός Ευγενία Χριστοπούλου που προσέφερε για το φλουρί βιβλία της ποιητικής της συλλογής.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος που ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλα τα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος