FOLLOW US: facebook twitter

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως έκοψε την πίτα του: Με ευχές και μηνύματα για συνέχιση του αγώνα

Ημερομηνία: 21-01-2019 | Συντάκτης:

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το βράδυ της Παρασκευής στην «Κίρκη» οι εργαζόμενοι των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως απολαμβάνοντας πλούσια εδέσματα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Την πίτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Αθανάσιος ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά και υγεία ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, στην ολιγόλεπτη ομιλία του, μετά τις καθιερωμένες ευχές αναφέρθηκε σε όλα όσα κατάφεραν με τους αγώνες τους και την καθοδήγηση της ομοσπονδίας τους όπως: παράταση συμβάσεων προσωπικού παιδικών σταθμών και συνέχιση λειτουργίας παιδικών σταθμών, μισθοδοσία ανά δεκαπενθήμερο στο Δήμο Ζαχάρως από μία φορά το μήνα, παραστάσεις στον ΟΓΑ για πληρωμή ανταποκριτή, παροχή γάλακτος σε χρήμα έως 2012 – 2013. «Δώσαμε σκληρό αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση με ποσοστό αποχής 90% την πρώτη φορά και 65% την δεύτερη. Καταφέραμε την επέκταση ωρών στις καθαρίστριες των σχολείων όταν πολλές καθαρίστριες εργάζονταν με 1 & 2 ώρες  και τώρα όλες έχουν πάνω από 5 ώρες. Πετύχαμε την επαναφορά του μειωμένου ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού, καθώς και σε όλο το προσωπικό στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Την υπογραφή Νέας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το Δημοσίου Δικαίου προσωπικό ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Την επέκταση χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλους κλάδους των εργαζομένων. Την πρόσληψη μονίμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Δώσαμε αγώνα και απεργήσαμε και κλείσαμε την υπηρεσία καθαριότητας για να μην ιδιωτικοποιηθεί. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε αναδρομικά δώρων με δικαστικές αποφάσεις. Βοηθήσαμε και ενισχύσαμε οικονομικά αρκετούς συναδέλφους και είμαστε δίπλα σας, όταν μας ζητηθεί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για αύξηση πόρων στην Τ.Α., για απελευθέρωση προσλήψεων μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, για αυξήσεις μισθών, για διατήρηση των Β.Α.Ε. και για πολλά άλλα» είπε και κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να συνεχίσουν να αγωνίζονται καθώς όλοι μαζί μπορούν να τα καταφέρουν.

Στην εκδήλωση κοπής, ο κ. Γαρύφαλλος, μετέφερε τις ευχές του πρώην Γ.Γ. του Υπ. Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανού τονίζοντας ότι αποδέχτηκε την πρόταση για τη διενέργεια ημερίδας με εργασιακά θέματα ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, αντιδήμαρχοι αλλά και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Αργυρόπουλος, Λάμπης Αριστειδόπουλος, Στάθης Καννής και Κώστας Νικολούτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος