FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων

Πρώτη φορά μετά την πανδημία – Παρουσία Νίκου Κοροβέση και εκπροσώπων του Δήμου Ζαχάρως

Με την ευχή της άμεσης αποκατάστασης του μνημείου Ι.Ν Αγ. Ιωάννη Προδρόμου Σχίνων

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την καθιερωμένη τους εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους για πρώτη φορά μετά την πανδημία, μια  καλή αφορμή για να συναντηθούν ξανά όλοι οι κάτοικοι του πανέμορφου αυτού χωριού του δήμου Ζαχάρως, πραγματοποίησαν τα μέλη του  Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων.

Την λιτή και σεμνή γιορτή του Συλλόγου στην φιλόξενη και ανακαινισμένη ταβέρνα «ΑντίΠεινα» του Χριστόφορου Παπαδόπουλου και της Αντωνίας Μαστρογιάννη, τίμησαν με την παρουσία τους αρκετά από τα μέλη  αλλά και φίλες και φίλοι του Συλλόγου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου, τόνισε ότι οφείλει ιδιαίτερη μνεία  στην παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, στον οποίο εναποθέτουν όλες  τις ελπίδες  του για την άμεση αποκατάσταση του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σχίνων  που έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο  Πολιτισμού και την 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πάτρας, ως μνημείο που χρήζει ειδικής προστασίας.

Ο Ναός ξεκίνησε να χτίζεται το 1860 από Λαγκαδινούς μαστόρους και αποπερατώθηκε με προσωπική εργασία των κατοίκων μετά από τριάντα πέντε χρόνια (περίπου το 1896) Δυστυχώς. βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο λόγω μετατόπισης του εδάφους και των ζημιών που προκλήθηκαν από τον τοπικό σεισμό του 2016 και ακόμα περιμένει την αποκατάσταση του.

Τον Δήμο Ζαχάρως εκπροσώπησε  στην κοπή της πίτας ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Μπάμης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος, Κάπος. Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Νικολακόπουλο και το μέλος Φαίδρα Κυριακοπούλου. Επίσης παρέστησαν  ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σχίνων, Αναστάσης Καρατζιάς, ο Πέτρος Κομπόρης, εκπρόσωπος του τοπικού εκκλησιαστικού Συμβουλίου και η Κωνσταντίνα Τριγάζη Χωρέμη πρόεδρος της τοπ. Οργάνωσης Ζαχάρως της Νέας Δημοκρατίας.

Το φλουρί της πίτας έτυχε στον Τάσο Κάπο και ο Σύλλογος του εύχεται όπως και σε όλους τους παρευρισκόμενους και τις οικογένειές τους υγεία, δύναμη και ευημερία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος