FOLLOW US: facebook twitter

“Έφυγε” ένας σπάνιος άνθρωπος που ταξιδεύει  πλέον στο φως…

Ημερομηνία: 12-02-2024 | Συντάκτης:

Πάνδημα σε κλίμα απέραντης θλίψης  κηδεύτηκε χθες στην Ξυλοκέρα η Γιάννα Παναγιωτοπούλου το γένος Τερζοπούλου  

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε κλίμα θλίψης και οδύνης κηδεύτηκε πάνδημα  χθες το μεσημέρι  στην Ξυλοκέρα η Γιάννα Παναγιωτοπούλου, το γένος Τερζοπούλου, σύζυγος του επιχειρηματία Κώστα Παναγιωτόπουλου (της γνωστής Κεραμοτουβλοποιίας). Πολύς ο κόσμος που συμπαραστάθηκε στην οικογένεια με έναν λόγο παρηγορητικό κι ήταν όλοι άνθρωποι που την γνώριζαν, την εκτιμούσαν και την αγαπούσαν.  Φίλοι, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, απλοί άνθρωποι, αλλά πολλοί από το χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. 

Η  Γιάννα, ένας υπέροχος άνθρωπος,  έχασε τη μάχη για τη ζωή της σε ηλικία 64 ετών έπειτα από πολύχρονη και λιονταρίσια μάχη με την επάρατη νόσο, σκορπίζοντας απέραντη  θλίψη στην τοπική κοινωνία. Άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες καθώς η κατάσταση της υγείας της  που την ταλαιπώρησε τα τελευταία 16 χρόνια,  είχε επιδεινωθεί. Η ίδια αντιμετώπιζε ‘όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη ψυχική δύναμη και θάρρος την κατάστασή της με την συμπαράσταση της οικογένειάς της και παρ’ όλα αυτά, πάντα  μαζί με τον σύζυγό της και τους τέσσερις γιους της βρισκόταν αθόρυβα  στο πλευρό όλων όσων είχαν ανάγκη με μια σπουδαία κοινωνική και φιλάνθρωπο δράση. Μια αγνή ψυχή, μια μοναδική γυναίκα,  με ήθος, με γνώσεις και αρχές από το σπίτι της, κόρη του Διονύσιου Τερζόπουλου, μια γυναίκα που στάθηκε βράχος στο πλευρό του Κώστα Παναγιωτόπουλου 42 ολόκληρα χρόνια, στηρίζοντάς τον σε όλες του τις δραστηριότητες.  Μαζί, ευτύχησαν να έχουν μια όμορφη οικογένεια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Παναγιώτη, του Διονύση, του Στάθη και του Αλέξη και μια γλυκιά γιαγιά που χαιρόταν τις δύο εγγονές της.

Τελευταία της επιθυμία ήταν να κηδευτεί και να ταφεί στην Ξυλοκέρα, όπου και χθες το μεσημέρι, η οικογένειά της, συντετριμμένη από την απώλειά της,  αλλά και εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί είπαν το τελευταίο αντίο στη Γιάννα Τερζοπούλου παρακολουθώντας τη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Αθανάσιος.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας μίλησε με συγκινητικά λόγια αλλά και παρηγορητικά για την οικογένειά της, , αποκαλώντας την  Γιάννα Παναγιωτοπούλου ηρωϊδα  σύντροφο και μάνα που μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, άνθρωπος σπάνιος με μεγάλη κοινωνική δράση , φιλάνθρωπα  και αλληλέγγυα συναισθήματα για τους συνανθρώπους της, τονίζοντας ότι βρίσκεται πλέον στα δεξιά του Κυρίου.

Κ. Παναγιωτόπουλος: «Κοντά σου Γιάννα μου έγινα καλύτερος άνθρωπος”

Ο σύζυγος της Κώστας Παναγιωτόπουλος παρά την  έντονη συγκινησιακή φόρτιση, θέλησε να της πει με σπασμένη φωνή το δικό του αντίο , στην γυναίκα και συντροφισσά του μια ολόκληρη ζωή. “Γιάννα μου θέλω να σου πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αλλά και μια συγνώμη. Σε ευχαριστώ που ζήσαμε μαζί 42 ολόκληρα χρόνια μου έκανες 4 παιδιά, τα μεγάλωσες, τα φρόντισες, τα σπούδασες και έχουμε και δύο εγγόνες. Σε ευχαριστώ γιατί κοντά σου έγινα καλύτερος άνθρωπος, γιατί  ήσουνα σπουδαία, αξιαγάπητη, όποιος σε γνώριζες σε αγαπούσε πραγματικά, δοτική πάντα, αθόρυβα βοηθούσες και πρόσφερες σε όποιον είχε ανάγκη παρά τον δικό σου προσωπικό  αγώνα  για να κερδίσεις τη ζωή σου, με πολύχρονες και δύσκολες θεραπείες. Όταν παντρευτήκαμε ήσουνα ακόμα κοριτσάκι, 23 χρονών και μπήκες σε μια μεγάλη πολυμελή οικογένεια με 9 αδέλφια και ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο. Γι αυτό και σου ζητάω και μια συγνώμη αν κάποια στιγμή σε στενοχωρήσαμε. Όμως ήξερες να κρατάς τις  ισορροπίες με την δική σου αγάπη για όλους, αγκάλιασες ακόμα και τους γονείς μου που τους πήραμε στο σπίτι μας και ζήσαμε όλοι μαζί αγαπημένοι, ήσουνα κοινωνική, ακόμα θυμάμαι τα τραπέζια που κάναμε στο σπίτι μας και τη χαρά που έδινες παντού.. Και πάλι σε ευχαριστώ για την μεγάλη σου καρδιά.”

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε κι άλλα πολλά και τρυφερά λόγια για την δική του Γιάννα, για την δική της συμμετοχή στην  επιχείρηση, γιατί δεν ήταν μόνο  καλή και άξια σύντροφος, μητέρα και γιαγιά, ήταν πολύτιμος συμπαραστάτης του όλα αυτά τα χρόνια στο εργοστάσιο, με τις γνώσεις της διεύθυνε το τμήμα παραγγελιών και διεκπεραίωσης, δούλευε ακούραστα δέκα ώρες την ημέρα κι ήταν αγαπητή σε όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό και μάλιστα είχε συμβάλλει και με τις δικές της οικονομίες όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες.

“Η Γιάννα μου, ήταν ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος ,  αξιαγάπητος, με ήθος, με γνώσεις, όποιος την είχε γνωρίσει την είχε αγαπήσει. Κι αυτό που παρηγορεί πλέον εμένα και όλη μας την οικογένεια, είναι ότι άφησε ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και τώρα πήγε κοντά στην αγκαλιά το θεού να γαληνέψει.  Κι εμείς έχουμε τόσο όμορφες αναμνήσεις από εκείνη και θα πορευτούμε με αυτές, με ότι όμορφο ζήσαμε μαζί…”  

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Γιάννας, που στα βαθιά της γεράματα, αποχαιρέτισε  το παιδί της με πόνο ψυχής.

Η “Πρωινή” εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγο της Κώστα Παναγιωτόπουλο, τα παιδιά και τις εγγονές  της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia