FOLLOW US: facebook twitter

Έκλεψαν τις εντυπώσεις «Τα μαγικά μαξιλάρια»!

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Τρεις ονειρεμένες παραστάσεις από την θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου στον Απόλλωνα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με χρώματα από τα πανέμορφα κοστούμια και κυρίως παιδικές φωνές, πλημμύρισε για ένα τριήμερο, 6, 7 και 8 Μαίου, η σκηνή του θεάτρου Απόλλων, όπου η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου παρουσίασε την φαντασμαγορική παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια», που βασίζεται στο υπέροχο και γεμάτο μηνύματα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη διαφθορά και την παράνοια της εξουσίας, που γεννά τον αυταρχισμό και καταστρέφει τα όνειρα στις αγνές ψυχές και μια θαυμάσια παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που με τις εκπληκτικές τους ερμηνείες και την σκηνική τους παρουσία, πραγματικά εντυπωσίασαν όλον τον κόσμο.

Βεβαίως ψυχή της όλης προσπάθειας, ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου Σοφία Μάλεση που είχε αναλάβει και την διασκευή του κειμένου και την όλη σκηνοθεσία της παράστασης , τα σκηνικά ήταν του Μιχάλη Θεοδώρου, ενώ εννοείται ότι η δουλειά ήταν συλλογική, ακόμα και από μαθητές και εκπαιδευτικούς που δούλεψαν backstage γι αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης η κλασική μουσική που έντυσε την παράσταση καθώς και ο φωτισμός.

Να σημειώσουμε ότι η θεατρική ομάδα του 1ου γυμνασίου Πύργου είναι μια εφηβική ομάδα που αποτελείται από μαθητές του σχολείου και η οποία δραστηριοποιείται στην πόλη σχεδόν 20 χρόνια, παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις αλλά και άλλες δράσεις, όπως συμμετοχή σε Φεστιβάλ, διοργάνωση εκδηλώσεων, παρεμβάσεις σε σχολεία κ.α Βεβαίως βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των παιδιών και δημιουργεί μέσα από την φαντασία και την πρωτοβουλία τους, ενώ οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει συνεργασία και «Όλοι μαζί».

Όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Σοφία Μάλεση «Το συγκινητικό και γεμάτο νοήματα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ήταν η αφορμή για να δημιουργήσουμε το φετινό μας έργο. Μια πόλη χωρίς ουρανό, ένας άπληστος άρχοντας με καταχθόνιους συμβούλους καταδυναστεύουν τους κατοίκους της με απαίσιους νόμους και τρομερούς εφιάλτες, ώσπου η αντίσταση των μαθητών ενός σχολείου φέρνει πίσω τα χαμένα όνειρα των ανθρώπων.»

Στην παράσταση έπαιξαν:

Γιάννης Χάρδας, Θεοδώρα Χριστοφιλέα, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Θανάσης Ράλλης, Νίκος Κωστόπουλος, Ραφαηλία Χιώνη, Χαρά Κωνσταντάρα, Φωτεινή Σύννεφου, Χρύσα Κωνσταντάτου, Θοδωρής Λιακόπουλος, Κωνσταντίνα Ξένου, Γιάννης Σπανός, Βάνα Μιχαλοπούλου, Άγγελος Λιακόπουλος, Λυδία Κωνσταντούρου, Αναστάσης Ανδριόλας, Παναγιώτης Διονυσόπουλος, Αλέξης Καραμέτος, Γιώργος Καραντώνης, Χρυσάνθη Λιατσή, Αδαμαντία Σκούτα, Ανδριάννα Φυγετάκη, Βιργινία Φυγετάκη, Λευτέρης Δρούλιας, Ραφαέλλα Ζέρβα, Δήμητρα Κομπορόζου, Δανάη Κόρδα, Αγγελική Μπίζου, Κατερίνα Μπίζου, Θόδωρος Μπουλάκος, Βασιλική Νικολούλια, Αντώνης Σύννεφος, Κωνσταντίνα Φρίτσαλου, Νίκος Χατζόπουλος, Κατερίνα Χαμάκου, Κατερίνα Καραντώνη, Χάρης Καραστάθης, Βίβιαν Λειβαδίτη. Νίκος Κολιαδήμας.

Σκηνοθεσία- κείμενο Σοφία Μάλεση

Κατασκευή σκηνικών Μιχάλης Θεοδώρου

Για την υλοποίηση της παράστασης συνέβαλλαν ο δήμος Πύργου, η εταιρία ΚΕΜΗ , οι Γκούβας Χρήστος, Δανίδη Θεοδώρα και Παναγιώτης Φάκλαρης και όλοι οι γονείς των μαθητών που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Θ.Ο του 1ου ΓυμνασίουΠύργου Σοφια Μάλεση με την μουσικό Μαρία Κορομηλά και την αν, πρόεδρο του Νοσοκομειου Κρεστένων και συμμαθήτριά της Αριστέα Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος