FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση μνήμης για την 201η  επέτειο της Μάχης του Πύργου

Ημερομηνία: 30-03-2022 | Συντάκτης:

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πύργου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 201η επέτειο της Μάχης του Πύργου (3 Απριλίου 1821). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 18.30 στον εξωτερικό χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Ένα ηθικό χρέος γίνεται  θεσμός, όταν πέρυσι ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για πρώτη φορά, τίμησε τους ήρωες της περιοχής και ανέδειξε την ιστορική αξία της Μάχης του Πύργου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Μάχη του Πύργου στις 3 Απριλίου 1821 ήταν η πρώτη μάχη που συστάθηκε μετά την κήρυξη της Επανάστασης του 1821… Δεν δικαιούμαστε να ξεχνάμε την ιστορία μας, να απαξιώνουμε τους αγώνες του παρελθόντος…Ο  Πύργος έχει ιστορία, απλά η σκόνη της λήθης την έχει ξεχάσει…»


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου.

Αμέσως μετά ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου, Ιστορικός και συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος θα μιλήσει για τη «Μάχη του Πύργου-3 Απριλίου 1821» και θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές εκείνης της περιόδου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πομπή των Πολιτιστικών συλλόγων και όλων των παρευρισκόμενων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία του ΟΤΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος