FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»              

Ημερομηνία: 30-03-2022 | Συντάκτης:
  1. Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» στον Δήμο Πηνειού.
  2. Ο Δήμος Πηνειού πέτυχε να επιλεγεί και συμμετέχει, μαζί με άλλους 32 δήμους στην Ελλάδα, στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.
  3. Ο στόχος του προγράμματος είναι αφενός η υποστήριξη και η διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου η μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.
  4. Άνοιξε  την Τρίτη, στις 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος. Πρόκειται για την πλατφόρμα που θα κάνουν αίτηση οι επιμελητές και να δημιουργηθεί το Μητρώο των Επιμελητών και στην συνέχεια θα ανοίξει για τις αιτήσεις των γονέων.
  5. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας https://ypergasias.gov.gr και στη σχετική ΚΥΑ  26460/18.03.2022 (ΦΕΚ 1328/22.03.2022 τεύχος Β’).
  6. Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η συμμετοχή του Δήμου Πηνειού σε προγράμματα που υποστηρίζουν τους δημότες του, στη διευκόλυνση τους στην εύρεση και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2103258080 και 2103258090 ή να επικοινωνούν μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  ntantades@yeka.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος