FOLLOW US: facebook twitter

Εισαγγελική παρέμβαση για το κτίριο του Λιμεναρχείου Κατακόλου

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
-Κοινοβουλευτική παρέμβαση από τον βουλευτή Θ. Παφίλη
-Δρομολογείται η μεταστέγαση, απαντά ο αρμόδιος υπουργός Γ. Πλακιωτάκης

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το Λιμεναρχείο Κατακόλου, καθώς οι προδιαγραφές του απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν υψηλές και εναρμονισμένες με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Παφίλης: Δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης Παπαντωνίου - CNN.gr

Το κτιριακό πρόβλημα αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής παρέμβασης από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά τη συνάντησή του με την Ένωση Λιμενικού Προσωπικού Κεντροδυτικής Ελλάδας, ζητώντας τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων σε τέσσερα λιμάνια, μεταξύ αυτών και της Ηλείας.

Επίσκεψη ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα | ΥΝΑΝΠ

Με βάση την απάντηση που υπογράφει ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γ.Πλακιωτάκης, το πρόβλημα είναι σε διαδικασία διευθέτησης με τη μεταφορά του λιμεναρχείου σε νέο κτίσμα.

«Σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου δρομολογείται, με εξεύρεση ακινήτου, η μεταστέγαση της εν λόγω Υπηρεσίας μέχρι την ανέγερση νέου λιμενικού καταστήματος εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) Κατάκολου, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στον εν λόγω λιμένα», αναφέρει στο έγγραφο της απάντησης ο κ.Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι από τον δήμο Πύργου έχει παραχωρηθεί δωρεάν ισόγειο κτίριο για τρία χρόνια, ιδιοκτησίας του Δήμου Πύργου και επιφάνειας 201,90 τ.μ., ενώ μετά και την ολοκλήρωση τωναπαιτούμενων διαμορφώσεων του κτηρίου θα πραγματοποιηθεί η μεταστέγασή του, όπως είχε απαντήσει ο υπουργός στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, για το θέμα έχει σταλεί ενημερωτικό έγγραφο από τον δήμο Πύργου, στο οποίο υπογραμμίζεται η επικινδυνότητα του κτιρίου και ζητείται η γρήγορη επίλυση του προβλήματος. Όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών, το υπουργείο αναφέρει ότι στο Λιμεναρχείο Κατακόλου υπηρετούν 35 άτομα (39 οι οργανικές θέσεις) και στην Κυλλήνη 24 (26 οι οργανικές).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος