FOLLOW US: facebook twitter

Δρομολογείται κατασκευή νέας γέφυρας στην Αγία Μαύρα

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
Εκπονείται μελέτη από την ΠΕ Ηλείας για την αντικατάσταση της παλαιάς

Την κατασκευή νέας γέφυρας στον Πηνειό, στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδα-Ρουπάκι-Αγία Μαύρα-Ανδραβίδα, δρομολογεί η ΠΕ Ηλείας, καθώς η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε την εκπόνηση σχετικής μελέτης που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επενδυτικό Πρόγραμμα του 2021 των ΚΑΠ.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο επαρχιακός δρόμος Αμαλιάδα-Ρουπάκι-Ανδραβίδα διά Αγίας Μαύρας και Σταφιδόκαμπου, μετά την Αγία Μαύρα διέρχεται πάνω από τον Πηνειό με στενή μεταλλική γέφυρα τύπου Μπέλλεϋ (στρατιωτική), η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και εξυπηρετούσε τις ανάγκες της εποχής όσον αφορά την κυκλοφορία και τα φορτία της εποχής.

Στον συγκεκριμένο δρόμο καταγράφεται υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος, κυρίως από βαριά αγροτικά μηχανήματα, σε μια περιοχή που διαθέτει επίσης πολλά εργοστάσια συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, για αυτό και έχουν υποβληθεί υπομνήματα διαμαρτυρίας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τραγανού, την ΤΚ Αγίας Μαύρας και το ΚΤΕΛ Ηλείας.

Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων και της παλαιότητας της γέφυρας, που την καθιστούν μη ασφαλή από πλευράς στατικής επάρκειας, καθίσταται επιβεβλημένη η κατασκευή νέας γέφυρας, ανοίγματος τουλάχιστον 60μ., με αναγκαίο πλάτος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη κατηγορία δρόμου. Η χάραξη της νέας γέφυρας θα γίνει κατάντη της υφιστάμενης γέφυρας, επειδή προσαρμόζεται καλύτερα οριζοντιογραφικά στον υπάρχοντα δρόμο.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, σύμφωνα και με τον φάκελο Δημόσιας Σύμβασης, απαιτείται εκπόνηση τοπογραφικής μελέτης, μελέτης οδοποιία, γεωτεχνικής μελέτης και έρευνας με διενέργεια δειγματοληπτικών γεωτρήσεων, στατικής μελέτης γέφυρας, καθώς και εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το κόστος υλοποίησης της μελέτης φτάνει στα 127.472 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος