FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κώστας Γαλανόπουλος στην χρυσή εξάδα της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων!

Ημερομηνία: 12-06-2021 | Συντάκτης:
Μεγάλη διάκριση για τον 15χρονο μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πύργου που θα εκπροσωπήσει την Ηλεία και όλη την Ν. Ελλάδα στον Μαθηματικό διαγωνισμό

Μια θέση στην Ελληνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων η οποία θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021 , εξασφάλισε ένας 15χρονος μαθητής από τον Πύργο! Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, μαθητή της Γ ΄τάξης του 2ου γυμνασίου Πύργου που κατέκτησε την πέμπτη θέση  με το δεύτερο βραβειο, στην χρυσή εξάδα της 38ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ που είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου σε όλη τη χώρα με συνθήκες Πανελλαδικών  και  για τον νομό μας έγινε στην Πάτρα. Έτσι, ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι ο μοναδικός μαθητής, εκπρόσωπος όχι μόνο της Ηλείας, αλλά όλης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας που θα στελεχώσει την Ελληνική ομάδα στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων!

Η μεγάλη επιτυχία του 15χρονου Κώστα Γαλανόπουλου τιμά το σχολείο του και κάνει υπερήφανους όλους τους Ηλείους, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές του, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο στα Μαθηματικά που για να φτάσει ως εδώ έχει περάσει με επιτυχία όλα τα στάδια των μαθηματικών διαγωνισμών που οδηγούν στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί συμμαθητές του από μεγάλες ακόμα και πρότυπες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές σχολικές μονάδες!

Ο Κώστας από την Ε ΄τάξη του δημοτικού όπου ο δάσκαλός του διέκρινε την αγάπη του και την κλίση του στα μαθηματικά, τον ώθησε να συμμετάσχει στον πρώτο μαθηματικό διαγωνισμό και από τότε όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτύχει μεγάλες πρωτιές και διακρίσεις σε όλους τους μαθηματικούς διαγωνισμούς. Μάλιστα και πέρυσι είχε κατακτήσει επίσης μια θέση στην  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, ωστόσο δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει γιατί ήταν μαθητής της β γυμνασίου και η εξεταστέα ύλη απευθύνεται σε μαθητές της γ ΄γυμνασίου  οι οποίοι έχουν ένα ντισαβαντάζ λόγω του ότι δεν έχουν διδαχθεί την ύλη της επόμενης τάξης. Φέτος όμως, είναι η χρονιά του, με πείσμα και πολύωρη ενασχόληση με τα μαθηματικά που τα λατρεύει στην κυριολεξία, κατάφερε να πάρει και πάλι το εισιτήριο για την Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Εμείς να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και στον διαγωνισμό και στην ζωή του γενικότερα, αφού όπως και ο ίδιος λέει, είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο προσανατολισμός του ο επιστημονικός και επαγγελματικός θα έχει σχέση με τα Μαθηματικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος