FOLLOW US: facebook twitter

Εικαστική Έκθεση στον Πολυχωρο Πολιτισμού Ήλιδας: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό»

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Εικαστική Έκθεση στον Πολυχωρο Πολιτισμού Ήλιδας με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα Βαρελά

Εικαστική Έκθεση με έργα δύο σημαντικών δημιουργών, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα Εκθέσεων του Δημοτικού Θεάτρου Αμαλιάδας. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Άννινο και Κωνσταντίνα Καφύρα Βαρελά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική τεχνοτροπία, με διαφορετική προσέγγιση, σε ύφος χρώματα και φόρμες όπως και ο τίτλος της έκθεσης αναδεικνύει: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό».

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 20.00, στα οποία θα είναι παρόντες και οι δύο καλλιτέχνες.

Οδυσσέας Άννινος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών με τον καθηγητή Δημήτρη Χυτήρη και σπούδασε στη σχολή Δοξιάδη αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το 1980 δημιούργησε την (Anino design) διακοσμητικό και μελετητικό γραφείο το οποίο διατηρεί έως και σήμερα. Παράλληλα έκανε ατομικές εκθέσεις σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Κωνσταντίνα Καφύρα- Βαρελά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και κατάγεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Το χάρισμα και την αγάπη για την ζωγραφική η κ. Κωνσταντίνα Καφύρα – Βαρελά το κληρονόμησε από τον παππού της Θεοχάρη και τη Νονά και Θεία της Τζένη Κωστή, ζωγράφο αγιογράφο. Η ίδια δηλώνει: “Η αλήθεια είναι ότι μου μετέδωσαν την αγάπη για τη ζωγραφική από την ημέρα που γεννήθηκα. Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με λάδι σε μεταξωτό καμβά. Κοντά στα 16 μου χρόνια πηγαίνοντας ακόμα σχολείο η ανάγκη μου να υλοποιήσω τα όνειρά μου επάνω στην τέχνη εργάστηκα για δυόμισι χρόνια στο εργαστήριο κεραμικών αρχαίων ελληνικών αγγείων που διατηρούσε τότε η εικαστικός τέχνης Έφη Γεωργοπούλου. Στα 18 μου χρόνια γνωρίζοντας τον σύζυγό μου έκανα την πρώτη μου ερωτική συμφωνία, πάντρεψα την εικαστική τέχνη με τα άνθη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος