FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε το δάνειο για την «ανατολική» ανάπλαση του Πύργου

Ημερομηνία: 28-03-2023 | Συντάκτης:

-«Πράσινο» από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για 2,8 εκατ. ευρώ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων θα υλοποιηθούν οι αστικές παρεμβάσεις στην ανατολική πλευρά του δήμου Πύργου, καθώς εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού δανείου για την εκτέλεση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 50% από πόρους του Ταμείου, με σταθερό επιτόκιο 1,91% και 3,10% αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως η εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση θα ανέρχεται στις 113.803 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου ενέκρινε την ανάγκη σύναψης της δανειακής σύμβασης και εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την κατάρτιση των όρων της.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεςι σε δυο χωρικούς άξονες.

Πρώτον προβλέπει την ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη και παράπλευρων οδών της από το ύψος της πλατείας M. Θεοδωράκη έως την συμβολή της με την οδό Ερμού, την ανάπλαση της πλατείας και των εφαπτόμενων δρόμων, την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και οδοστρώματος της οδού Καραϊσκάκη, τμήμα της οδού Λιούρδη, της οδού Αγ. Αθανασίου, της οδού Βιλαέτη (τμήμα της οποίας πεζοδρομείται), τμήμα της οδού Χαρ. Τρικούπη, καθώς και τμήμα της οδού Περικλέους.

Δεύτερον προβλέπει τη Βελτίωση & Αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Πολιτιστικού Πάρκου Κούβελου, η οποία προσδιορίζεται στο υφιστάμενο κτίριο καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού, περιλαμβάνοντας επισκευαστικές και κατασκευαστικές εργασίες επί του κτιρίου, καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή γηπέδων, υπαίθριου θεάτρου, την αναβάθμιση του χώρου περιπάτου, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων καθώς και πρασίνου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, τόνισε πως οι παρεμβάσεις στην ανατολική πλευρά του Πύργου εντάσσονται στο ευρύ πρόγραμμα αναπλάσεων της δημοτικής αρχής και στον γενικό προγραμματισμό που ήδη υλοποιείται για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος