FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπ. Υποδομών τεχνικός σύμβουλος για το έργο σύνδεσης της Ολυμπίας με τη θάλασσα

Ημερομηνία: 01-06-2019 | Συντάκτης:

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 177.320,00 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στις διαδικασίες της πρώτης φάσης ωρίμανσης για την υλοποίηση του έργου «Οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και εκείθεν με τη θάλασσα».

Οπως τονίζεται στην απόφαση, η ανάθεση υπηρσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της υπηρεσίας κρίνεται απολύτως αναγκαία. Το συνολικό κόστος του προς υλοποίηση έργου «Οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και εκείθεν με τη θάλασσα» έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 30.000.000 €.

Στο σκεπτικό της απόφασης, επισημαίνεται ότι η σύνδεση των σημείων ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του τουριστικού πόλου της Αρχαίας Ολυμπίας με τη θάλασσα, θα έχει ως έμμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου παραμονής των εξυπηρετούμενων τουριστών στην περιοχή, και κατ’ επέκταση θα προσφέρει δυναμική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Επισημαίνεται ακόμα οτι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος με έγγραφο του, χαρακτήριζε το έργο τη σύνδεσης ως υψηλής προτεραιότητας για την ευρύτερη περιοχή, και ζητούσε την ανάληψη των διαδικασιών υλοποίησης απο το Υπ. Υποδομών.

Λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ο σχεδιασμός και η ωρίμανση του έργου θα πρέπει να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, όπου στην Α φάση θα περιλαμβάνεται κυρίως ο προσδιορισμός της βέλτιστης χάραξης και η οριστικοποίηση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού και στη Β φάση θα περιλαμβάνεται η υλοποίηση των υπολειπόμενων μελετών και των υποστηρικτικών ενεργειών για τη δημοπράτηση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος