FOLLOW US: facebook twitter

Δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ημερομηνία: 01-06-2019 | Συντάκτης:

Η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη είναι τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού προηγουμένως η Νέα Δημοκρατία είχε απορρίψει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση, η κυβέρνηση -έχοντας τη συνταγματική αρμοδιότητα- προχώρησε τις διαδικασίες, βάζοντας τέλος στο σίριαλ που απασχόλησε την επικαιρότητα όλη την εβδομάδα.

Νέα ηγεσία

Η Ειρήνη Καλού, που χειρίστηκε την υπόθεση του Βατοπεδίου, θα είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Δήμητρα Κοκοτίνη, η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η νέα πρόεδρος έγινε γνωστή από την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018.

Η Δήμητρα Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Δεκέμβριο του 2014 και αργότερα στο βαθμό της αντιπροέδρου.

Και οι δύο γυναίκες ήταν ψηλά στην επετηρίδα, είχαν ψηφιστεί ανάμεσα στους προτεινόμενους με ευρύτατη πλειοψηφία, ενώ χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού στο δικαστικό σώμα.

Το «μπαλάκι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μόνο που απομένει είναι η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα αμέσως μετά τη λήξη της θητείας (30/6) των Ξένης Δημητρίου και Βασιλείου Πέππα.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο ΠτΔ, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος