FOLLOW US: facebook twitter

Εγκώμια και υπόσχεση για αποζημιώσεις από την Αραμπατζή στη Βουπρασία

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Υποσχέσεις για αποζημιώσεις έδωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής της επίσκεψης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φρούτων «Υρμίνη» στη Βουπρασία, όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα μέλη του συνεταιρισμού.

Η κα Αραμπατζή άκουσε με προσοχή όσα της είπαν οι παραγωγοί σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη στήριξης για να μην καταρρεύσει η φραουλοπαραγωγή, που αποτελεί έναν από το πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η φράουλα του ηλειακού κάμπου αποτελεί τον πρεσβευτή της χώρας στις διεθνείς αγορές και εξήρε το συνεταιριστικό μοντέλο λειτουργίας.

«Δεν θα μπορούσα να μην επισκεφθώ μια παραγωγική μονάδα, η οποία ουσιαστικά συγκεντρώνει χαρακτηριστικά ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα: η Υρμίνη αποτελεί ένα υγιές συλλογικό σχήμα συνεταιρισμού. Και ως ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διά στόματος του Πρωθυπουργού πιστεύουμε στις συλλογικότητες όπου μειώνεται το κόστος παραγωγής και αυξάνεται το αγροτικό εισόδημα, οπότε ο συγκεκριμένος υγιής συνεταιρισμός είναι ένα τέτοιο καλό παράδειγμα.Ένα δεύτερο συστατικό είναι ότι διακινεί φημισμένα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση και το τρίτο και σημαντικότατο είναι ότι πρόκειται για σχεδόν αποκλειστικά εξαγώγιμη δραστηριότητα, που ουσιαστικά είναι και ο πρεσβευτής των προϊόντων μας στις ξένες αγορές. Άρα, είναι πολύ σημαντικό και το εξαγωγικό απότυπωμα της συγκεκριμένης επιχείρησης και των συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», δήλωσε.

Παράλληλα, προανήγγειλε αποζημιώσεις σε όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί, καθώς υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι 150 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχει ένα δόγμα και στο υπουργείο και βεβαίως και στην Κυβέρνηση: Ουδείς αγρότης, μελισσοκόμος, αλιέας, ο οποίος αποδεδειγμένα έχει πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κρατική στήριξη. “Εργαλείο” αποτελούν τα 150 εκατ. ευρώ που έχουν αρχίσει να δεσμεύονται για μια σειρά πληγέντων κλάδων. Και υπάρχει και η δυνατότητα της σταδιακής ενίσχυσης της ταμειακής ρευστότητας παραγωγών και αγροτικών επιχειρήσεων από τα υπόλοιπα των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας και θάλασσας αντίστοιχα.Υπάρχει ένας διάλογος με το υπουργείο σε σχέση με την καταγραφή της κάθε ζημιάς, γιατί αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πολύ πτωτικές τάσεις, διόρθωσε όμως στο διάβα της, οπότε περιμένουμε και την τελική καταγραφή, προκειμένου –εφόσον υπάρχει αποδεδειγμένη ζημιά και μπορεί να τεκμηριωθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– να αποζημιωθούν για την απώλεια εισοδήματος…», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος