FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Αντωνακόπουλος: «Παράνομη και άκρως επικίνδυνη η λειτουργία κλινικής στο ΕΣΥ χωρίς φυσική παρουσία Επιμελητή»

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

”Έξαλλος ο Δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος για την εφημερία από το σπίτι στην Παθολογική – Παρέμβαση στην «Πρωινή»

 

Γράφει η Κική Κολοβέρου (kkoloverou@yahoo.gr)

«Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας αποτυπώνει δυστυχώς μια επικίνδυνη πραγματικότητα»,επισήμανε με προσωπική παρέμβασή του στην «Πρωινή» ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Καρδιολόγος, μιλώντας για προσπάθεια «συγκάλυψης» των επικίνδυνων συνθηκών που διαμορφώνονται και που οδηγούν τα πράγματα στη δικαιοσύνη!

«Είναι παράνομη και άκρως επικίνδυνη η λειτουργία κλινικής στο ΕΣΥ χωρίς τη φυσική και συνεχή παρουσία στον χώρο, του ειδικευμένου γιατρού Επιμελητή και του βοηθού (ειδικευόμενος ή αγροτικός). Όλες οι κλινικές στο νοσοκομείο του Πύργου έτσι λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα. Όχι με εφημερία ετοιμότητας από το σπίτι.Με ενεργό εφημερία των ειδικευμένων ιατρών και την ημέρα που δεν εφημερεύει το Νοσοκομείο. Κάθε άλλη διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα που συγκαλύπτεται στο πλαίσιο της γραφειοκρατικής θολούρας οδηγεί τα πράγματα στη δικαιοσύνη.Προσοχή στους υπεύθυνους», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου.

«Ως δήμος Πύργου έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται από“χθες” τουλάχιστον τρεις ειδικευμένοι παθολόγοι με ταυτόχρονο ενιαίο διαγωνισμό ώστε να έχουμε επιτυχία του διαγωνισμού. Το πήγαινε-έλα με το νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να τελειώνει.

Οι κενές θέσεις εμφανίζονται στο Νοσοκομείο Πύργου. Επειδή η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι το μέγιστο πρώτιστο αγαθό, ετοιμαζόμαστε -εάν δεν δοθεί άμεσα λύση- για κινητοποιήσεις,που πλέον είναι ο μόνος δρόμος. Ας βρισκόμαστε στο καλοκαίρι. Μια άμεση λύση είναι η μετακίνηση γιατρών με κίνητρα για το μεσοδιάστημα που απαιτείται για τη διενέργεια διαγωνισμού για τουλάχιστον τρεις θέσεις Παθολόγων. Διαφορετικά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υγείας των πολιτών του δήμου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής με την αδιάφορη γραφειοκρατική πρακτική που επιδεικνύεται χρόνια τώρα στον τομέα αυτό.  Τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε ακραία επικίνδυνη κατάσταση και νομίζω ότιδιαμορφώνονται επικίνδυνες συνθήκες. Τελικά φτάσαμε να λειτουργούμε κλινικές χωρίς γιατρούς… Αρκεί που θα είμαστε ξαπλωμένοι στα κρεβάτια και θα έχουμε νοσοκόμα… Πόσο χαμηλότερα μπορούμε να πάμε…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος