FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάστηκε το κτίριο «κόσμημα» στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:

Η ολοκλήρωση του Πολύκεντρου φέρνει το Δήμο Ζαχάρως στο επίκεντρο των εξελίξεων

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Τις πόρτες του, στους δημότες της Ζαχάρως και όχι μόνο, άνοιξε και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής, το υπερσύγχρονο κτίριο «κόσμημα», το Πολύκεντρο, ένας πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού που εγκαινιάστηκε παρουσία αρχών και φορέων του τόπου και πλήθους κόσμου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή ύψους 1.325.000 ευρώ που ουσιαστικά μετέτρεψε το παλιό κτίριο των αποθηκών που βρίσκονταν έναντι του Γυμνασίου Ζαχάρως σε ένα σύγχρονο κτίριο που προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας περιοδικών και μόνιμων εκθέσεων, θεατρικών, χορευτικών και μουσικών παραστάσεων ακόμα και συνεδρίων και διαλέξεων, προβολών ταινιών, εκμάθησης χορών και γυμναστικής.

Στο σπουδαίο έργο που εγκαινιάστηκε αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος αναλύοντας όλους τους χώρους που καλύπτουν 2.000 τετραγωνικά μέτρα και στους οποίους πέρα από το αμφιθέατρο των 200 θέσεων, την ψηφιακή βιβλιοθήκη και το γυμναστήριο θα στεγάζει και το Ψηφιακό Κέντρο Ελέγχου του Δήμου. Μάλιστα επισήμανε πως το Πολύκεντρο θα συνδεθεί ως ενιαίο κτιριακό συγκρότημα με το νέο Δημαρχείο Ζαχάρως που θα δημιουργηθεί ακριβώς δίπλα σε άλλα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, τονίζοντας πως η μελέτη έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και ευχήθηκε η νέα δημοτική αρχή να καταφέρει να το ολοκληρώσει.

Μια προσπάθεια δέκα ετών, επισήμανε πως επιστεγάζεται με τα εγκαίνια του Πολύκεντρου, ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε η θεμελίωση και η υλοποίηση του έγινε την περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιπεριφερειάρχης. «Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτες. Ανήκουν στους πολίτες και από τη νέα θέση του δημάρχου θα οδηγήσω την περιοχή στους δρόμους της δημιουργίας και του έργου, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να γίνει πιο όμορφος και πιο ελκυστικός.Και φυσικά αυτός ο χώρος να γίνει ο σημαντικότερος προορισμός στη νότια Ηλεία, έτσι ώστε να μπορέσει να ομορφύνει την καθημερινότητα και των πολιτών. Με τη βοήθεια λοιπόν όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα πρέπει να φέρουμε το δήμο της Ζαχάρως στο επίκεντρο των εξελίξεων. Θέλω η Ζαχάρω να αποτελέσει την απαρχή της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης ολόκληρου του νομού».

Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτησε ο Ηλείος Βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος τονίζοντας πως αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη δημοτική αρχή που εργάστηκε για την ολοκλήρωση του όσο και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές που το οραματίστηκαν και το διεκδίκησαν. «Αυτά τα μεγάλα έργα ενώνουν όλους και δεν μπορεί να είναι ποτέ έργα του ενός. Τέτοια έργα γίνονται πραγματικότητα μέσα από ουσιαστικές συνεργασίες περισσότερων και ανήκουν στους Δημότες.Συνεχίζουμε όλοι μαζί γιατί η περιοχή αυτή αξίζει πολλά περισσότερα.

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης εξέφρασε την χαρά του για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο του Πολύκεντρου που υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση της περιφέρειας. Μάλιστα ενημέρωσε πως τρέχουν ήδη άλλα τρία σημαντικά έργα για το Δήμο Ζαχάρως ύψους 2 εκ. ευρώ από το ταμείο Μολυβιάτη τα οποία και χρηματοδοτεί η περιφέρεια για να προχωρήσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot