FOLLOW US: facebook twitter

Ο Στάθης Καννής απέδωσε φόρο τιμής στον ήρωα πιλότο…

Ημερομηνία: 12-12-2023 | Συντάκτης:

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύργου μαζί με συνεργάτες του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Υποσμηναγού Μ. Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του ανοιχτά του Κατακόλου

*Ηθική δέσμευση του νέου Δημάρχου ότι θα τιμηθεί και στο Κατάκολο

Φόρο τιμής στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε την ζωή του ανοιχτά του Κατακόλου μετά την πτώση του αεροσκάφους της 117 Π. Μ. στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης, απέδωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων της προτομής του χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας που έγινε την Κυριακή στην Τρίπολη, όπου παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος των γονέων του ήρωα πιλότου.

Ο κ Καννής συνοδεύομενος από τους δημοτικούς συμβούλους Λάκη Αθανασόπουλο, Γεώργιο Κάρδαρη, Θοδωρή Κόρδα και Δημήτρη Τζουανόπουλο εκπροσώπησε τους κατοίκους του Δήμου Πύργου στην ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση τιμής για τον νεαρό ιπτάμενο που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο πατέρας του Υποσμηναγού ευχαρίστησε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πύργου για την παρουσία του στην ξεχωριστή αυτή μέρα μνήμης  για τον γιό του, ο οποίος θυσιάστηκε για την μεγάλη του αγάπη, την Ελλάδα.

Ο κ. Καννής έδωσε ηθική δέσμευση  στον πατέρα του ήρωα πιλότου, ότι ο Υποσμηναγός  Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας θα τιμηθεί και στο τόπο θυσίας του, το Κατάκολο.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης στην τελετή παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοι Σύμβουλοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συνάδελφοι του από την 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι στην Ανδραβίδα.

Έπεσε…εν ώρα καθήκοντος

Το πρωί της Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 το διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης με κυβερνήτη το Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών και συγκυβερνήτη τον Υποσμηναγό  Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών εκτελούσε  πτήση χαμηλής ναυτιλίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής άσκησης στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Οι δύο χειριστές πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και το νερό.

Στις 10:30 το πρωί το αεροσκάφος κατέπεσε 25 ναυτικά  μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, ανοιχτά του Κατακόλου,  με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο πιλότων οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος