FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

n?? ????R???? E?I???E?J????(EUROKINISSI / ??I??? EM??

Συγκλονισμένοι οι συντοπίτες του από το Πλουτοχώρι και οι παλιοί του σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και σε όλη την Ηλεία, στους συντρόφους, φίλους και συντοπίτες του, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που κατάγεται από το Πλουτοχώρι του δήμου Κρεστένων.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος,  «έφυγε» ξαφνικά στα 63 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά από επιπλοκή χρόνιου καρδιακού προβλήματος. Στο χωριό του στο Πλουτοχώρι το οποίο επισκεπτόταν συχνά αλλά και σε όλη την Κρέστενα, το κλίμα είναι βαρύ. Όλοι οι φίλοι του αλλά και οι σύντροφοι του από το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία είναι συγκλονισμένοι, έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον Γιώργη Παναγιωτακόπουλο, αφού μαζί, άσχετα από το πού βρίσκεται σήμερα πολιτικά ο καθένας, πέρασαν δυνατές στιγμές μαζί και ενώθηκαν με δεσμούς ζωής. Άλλωστε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην δήλωσή της τόνισε ότι «έφυγε ένα κομμάτι από την ψυχή μας» κι όντως έτσι ήταν.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών, μαζί με τον Πέτρο Λάμπρου, «δεξί χέρι» του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης».

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού. Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος θεωρείτο πάντοτε ως η φωνή της Αριστεράς εντός του ΠΑΣΟΚ, όντας επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» της τάσης που δεν δίσταζε να ασκήσει δριμεία κριτική στην ηγεσία του Κινήματος, όταν αυτή παρέκκλινε από τους στόχους και το όραμα της δημοκρατικής παράταξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος