FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν εξέταση μελανώματος από το Κέντρο «Καλλιρόη Παρρέν»

Ημερομηνία: 17-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

paren

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Κέντρου «Καλλιρόη Παρρέν» στα Λεχαινά με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και Καρκίνου του Δέρματος

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ιατρική εκδήλωση και η δωρεάν εξέταση μελανώματος που διοργάνωσε την Κυριακή, το Κέντρο Αλληλεγγύης και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ηλείας “Καλλιρρόη Παρρέν” με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Εβδομάδα καρκίνου του δέρματος στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών.

Ο δερματολογικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι από τον ιατρό Δερματολόγο της Αμαλιάδας Κων/νο Τσαούση, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που στήριξαν την διοργάνωση. Γυναίκες και άντρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έκαναν τον δωρεάν δερματολογικό έλεγχο. Ο κ. Τσαούσης επισήμανε πόσο μεγάλη και πόσο ωφέλιμη είναι η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, αναφορικά με το μελάνωμα και τους μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων. Σημαντικότερο όλων είναι βέβαια το γεγονός ότι η διάγνωση στα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος, αλλά και των προκαρκινικών δερματικών βλαβών, είναι εύκολο να γίνει με μια απλή κλινική εξέταση, και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

Με βάση τους υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η συχνότητα εμφάνισης δερματικών καρκίνων συνεχίζει να αυξάνεται. Αριθμούμε παγκοσμίως περισσότερες από 2 εκατ. περιπτώσεις δερματικών καρκίνων κάθε χρόνο, από τις οποίες οι 130.000 περιπτώσεις αφορούν στο μελάνωμα. Το ένα τρίτο του συνόλου των διαγνωσμένων καρκίνων στον κόσμο αφορά σε δερματικούς καρκίνους. Ο αριθμός των θανάτων κάθε χρόνο που οφείλονται σε καρκίνο του δέρματος φτάνει τις 66.000. Η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων φαίνεται να σχετίζεται με την αλλαγή στη συμπεριφορά των ατόμων απέναντι στον ήλιο: διακοπές σε ηλιόλουστες χώρες, ηλιοθεραπεία με σκοπό το μαύρισμα του δέρματος κ.λ.π, συνήθειες που προστέθηκαν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος