FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση στο στάδιο Πύργου για τα σκουπίδια

Ημερομηνία: 17-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

diamartyria-stadio-skoupidia2

Διαμαρτυρίες από πολίτες και αποκλεισμός της οδού Πατρών

Περισσότερα από 200 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημοτικό στάδιο Πύργου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί με την εναπόθεση σκουπιδιών. Στο κάλεσμα των τοπικών φορέων υπήρξε ανταπόκριση από ενεργούς πολίτες, όμως πολλοί σχολίασαν πως δεδομένης της κατάστασης με τα σκουπίδια θα περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι πολίτες αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του σταδίου με πανό και στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο επόμενο βήμα τους προχώρησαν με πορεία διαμαρτυρίας στην περίμετρο του σταδίου όπου διαπίστωσαν από κοντά τις εικόνες των σκουπιδιών που έχουν εναποτεθεί εκεί. Οι πολίτες αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια δράση για την υπογραφή της αναφοράς που έκαναν πρόσφατα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ενεργοί πολίτες Ανδρέας Ασημακόπουλος και Θοδωρής Τσίπας.

diamartyria-stadio-skoupidia

Σε δηλώσεις τους οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών από το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ο Λυμπέρης Κοζύρης ανέφερε πως «ζούμε την ανυπαρξία της νομικής εξουσίας η οποία κατά την γνώμη μου ακούσια ή εκούσια συμπράττει με την δημοτική εξουσία. Κι από την άλλη πλευρά είμαι απογοητευμένος με την στάση των Πυργιωτών διότι ζούμε σε έναν σύγχρονο καρκίνο της εποχής μας ο οποίος λέγεται ατομισμός και αδιαφορία, γιατί περίμενα μια πιο συλλογική προσπάθεια στην σημερινή μας ημέρα». Ο Γιώργος Στυλιανάκης από την πλευρά του σχολίασε για τους πολίτες πως «αν δεν σκέπτονται τον εαυτό τους και το τι μπορεί να τους συμβεί, ας σκεφτούν τα παιδιά τους και ο αγώνας να είναι πιο ομαδικός την επόμενη φορά».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που συμμετείχε στην κινητοποίηση τόνισε ότι «είμαστε εδώ στηρίζοντας την πρωτοβουλία των πολιτών καλούμε γι’ άλλη μια φορά τις δικαστικές αρχές, τις αρχές δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οποιαδήποτε άλλη συναρμόδια αρχή επιτέλους να αφυπνισθούν, γιατί εν πάση περιπτώσει για όλους υπάρχουν ευθύνες και οι κρίνοντες θα κριθούν. Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η τραγωδία».

diamartyria-stadio-skoupidia3

Τέλος ο εμπνευστής της κινητοποίησης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγένεσις στο δήμο Πύργου» Χάρης Μιχαλακόπουλος, είπε πως «είναι μια ακόμα προσπάθεια των πολιτών του Πύργου που θέλουν να συνεχίσουν να αντιδρούν και να αντιστέκονται σε αυτό το διαρκές και συνεχόμενο κακούργημα που διαπράττεται στην πόλη μας. Κι όταν λέμε πολίτες εμείς δεν εννοούμε την παράταξή μας, αλλά όλους τους ενεργούς πολίτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος